Dershanelerin kapatılması kararından sonra merakla beklenen dershane öğretmenlerinin atamaları ön başvuruları başladı. Adaylar 24 Haziran mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilecek. Atamaya esas asıl başvuru, ön başvuru sonucunda belirlenecek atama yapılacaklara ilişkin kontenjana atanmak üzere 1 Temmuz - 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Dershane ve Etüt Merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin öğretmenliğe geçiş yapması için ön başvuru sayfasını açtı. Bakanlık ön atamalarla ilgili valiliklere yazı gönderdi.

Dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atanacakları öğretmen kadrolarının alanlar itibarıyla belirlenmesi amacıyla 22 - 24 Haziran 2015 tarihleri arasında ön başvurular alınacak. Başvurularda Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 tarihi itibarıyla yönetici, öğretmen, uzman öğretici veya usta öğretici olarak çalışma şartı aranıyor. Ayrıca başvuruda bulunanların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamaları gerekiyor.

Ön başvuruda bulunacaklar için diğer şartlar ise şöyle;

- Dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde sigorta primi ödenmiş çalışma süresi, 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az toplam altı yıl(2160 gün) olmak (Altı yılın hesabında yalnızca dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde çalışılan sürelerin toplamı esas alınacak, bunun dışındaki hiçbir durum dikkate alınmayacak.)
- KPSS şartı hariç olmak üzere, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde öğretmen olarak atanacaklar bakımından belirlenen şartları taşımak,
- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacak.)
- Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kararında belirtilen yükseköğretim programlarının birinden mezun olmak,
- Eğitim fakültesi mezunu olmayanlar bakımından, Bakanlık ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği çerçevesinde açılan ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans, pedagojik formasyon programı/pedagojik formasyon eğitimi sertifikası, ilköğretim sınıf öğretmenliği sertifikası ve İngilizce öğretmenliği sertifikası programlarından birini başarıyla tamamlamış olmak,
- Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar bakımından, yükseköğreniminin ve/veya pedagojik formasyon belgesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak.

BAŞVURULAR 24 HAZİRAN TARİHİNDE SONA ERİYOR

Öğretmenliğe ön başvuru, elektronik ortamda http://ikgm.meb.gov.tr web adresinde açılan link üzerinden 22-24 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekâlet verecekleri kişiler vasıtasıyla en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Onaylama işlemlerinde yığılmaların önlenerek sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi bakımından ön başvurular, başvurunun yapıldığı gün veya en geç takip eden gün onaylanacak. Elektronik Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Adayların başvurularının il ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmasından sonra yapacakları bilgi ve beyan düzeltme talepleri dikkate alınmayacak.

İSTENİLEN BELGELER

- 5580 Sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 1 Mart 2014 tarihi itibarıyla yönetici, öğretmen, uzman öğretici veya usta
öğretici olarak çalışmakta olduğunu gösterir belge.
- 5580 Sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 1 Ocak 2014 tarihi itibarıyla en az toplam altı yıl(2160 gün) sigortalı hizmeti olduğunu gösterir belge.

Ön başvuru, yalnızca dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin atanacakları öğretmen kadrolarının alanlar itibarıyla belirlenmesi amacıyla yapılacak olup, başvuruda bulunanlara herhangi bir hak sağlamayacak.
Ön başvuru alanların tespiti bakımından yapıldığından, şartları taşıyan söz konusu personelin ön başvuruda bulunmaları atama yapılacak alanlara ilişkin kontenjanın belirlenmesi bakımından önem arz ediyor. Atamaya esas asıl başvuru, ön başvuru sonucunda belirlenecek atama yapılacaklara ilişkin kontenjana atanmak üzere 1 Temmuz - 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.