Dershanelerin kapatılması nedeniyle işsiz kalan öğretmenler, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yaptı. İşsiz öğretmenler adına konuşan Dershane Öğretmenleri Platformu Sözcüsü Serdal Dolu, ‘’Biz devletten iş istemedik. Bizim zaten bir işimiz vardı. Bir şekilde hayatımızı idare ettiriyorduk. Devlet kendisi bize iş vereceğini mağdur etmeyeceğini söyledi. Bizde devletimize güvendik, işsiz kaldık.’’ dedi.

Dershane Öğretmenleri Platformu üyesi bir grup Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yaptı. Öğretmenler ‘Cumhurbaşkanım sözünüzü tutunuz’, ‘Tecrübeli dershane öğretmenleri işsiz’, ‘Tek mağdur dershane öğretmenleri', şeklinde dövizler açtı. İşsiz kalan dershaneciler adına basın açıklamasını okuyan Dershane Öğretmenleri Platformu Sözcüsü Serdal Dolu, hiçbir gruba mensup olmadıklarını ve bağımsız üyeler olduklarını söyledi.

Mağdur edildiklerini belirten Serdal Dolu, ‘’Dershanelerin kapatılma sürecinden bu yana özellikle şartları tutan dershane öğretmenleri olarak mağdur edilmiş bulunmaktayız. Gündemde her ne kadar mağdur edilmediğimiz söylense de bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’na göre şuan ortada dershane yok. Ama atamada yok. Burada çok açık bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı çelişmiştir. Biz devletten iş istemedik. Bizim zaten bir işimiz vardı. Bir şekilde hayatımızı idare ettiriyorduk. Devlet kendisi bize iş vereceğini mağdur etmeyeceğini söyledi. Bizde devletimize güvendik işsiz kaldık. Eğer şartlarımız tutmasaydı zamanında iş bulabilirdik. Dönüşüm yapan kurumlar mart ve nisan ayında öğretmen kadrolarını tamamladıkları için artık böyle bir şansımızda yok. Şuan dönüşen yeni kurumlar var. Fakat yeniden bu kurumlarda çalışmak zorunda olduğumuz bilindiği için sunulan şartlar eski şartların daha da altında.’’ ifadelerini kullandı.

Aylardır maaş alamadıklarını belirten Dolu, ‘’Süreçten biz ve ailelerimiz çok kötü etkilendik. Üç aydır maaş alamamaktayız. Herkesin ailesi çoluk çocuğu var. Borçları, ev kirası, faturaları var. Biz öğretmenler ailemizi nasıl geçindireceğiz bilememekteyiz. Şuan ki bu durumumuzdan devlet büyüklerimizin tam olarak bilgilendirilmediğini düşünmekteyiz. Bundan sonrası için kurumlar ve geç açıklanan kararlardan dolayı mağdur edilen biz öğretmenlerin MEB’e atanmasını istemekteyiz.’’ şeklinde konuştu.

Yapılan eylemin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.