Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında özel dershaneler bölge sorumlusu olduğu bildirilen kişinin de aralarında bulunduğu toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, bir ihbarı değerlendirerek, merkez Onikişubat ilçesi Yirmiikigün Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenledi.

Çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı baskında, "Emir" kod adlı Mustafa Tatlı (40), "Fatih Mehmet" kod adlı Muhammed Özata (24), "Soner" kod adlı Ömer Altun'un (23) ile Yusuf Doğan (24) gözaltına alındı.

Tatlı'nın özel dershaneler bölge sorumluğu olduğu ve yakalanacağını anlayınca evdeki bir çekyatın altına saklanmaya çalıştığı öğrenildi.

Öte yandan, Tatlı'nın baskın öncesinde evdeki bazı akıllı telefonları pencereden attığı iddia edildi.

Polis, evde yaptığı aramada 5 bin dolar, cep telefonu ve projeksiyon cihazı ele geçirdi.

- İhbar öğrencilerden

İhbarda bulunan öğrencilerden Mustafa Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, birinci katta oturan öğrencilerden şüphelendiklerini belirtti.

Bunun üzerine 4. kattaki evlerinden söz konusu evin balkonuna yastık attıklarını anlatan Bulut, "Yastığı isteme bahanesiyle eve girdiğimizde telsiz ve daha önceden FETÖ ile bağlandığı olduğunu bildiğimiz 2 kişiyi gördük. Bunun üzerine polisi arayarak, ihbarda bulunduk." diye konuştu.

Öğrencilerden Ali Şubaşı ise daha önceden FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğunu bildiği kişileri görünce hemen polise haber verdikleri kaydetti.