Gaziantep'te Özel Safa Eğitim Kurumları'na bağlı 8 eğitim kurumuna polis eşliğinde yapılan baskında, ilginç görüntüler yaşandı. Dershanenin zilinden, yangın tüpüne kadar bir çok materyal polisin eşliğinde denetlendi. Denetlemenin polis eşliğinde gerçekleşmesine isyan eden kurum avukatı Adem Şallı, “Polis, güvenlik önlemini bir zorluk çıkartıldığı takdirde alır. Şimdi arkadaşlar ne zorluk çıkardı size?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sabah saatlerinde Gaziantep Valiliği'nin yazılı kararıyla yapılan baskına, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, TEDAŞ, Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı. Öğrencilerin içeride bulunduğu esnada gerçekleştirilen baskında ekipler, kendi birimleriyle ilgili bölümlere geçerek kontrol yaptı.

KANTİNDEKİ DÖNERİ POLİSLE DENETLEDİLER

İtfaiye ekipleri, teneffüs zilini çalıp çalmadığını polisin nezaretinde denetledi. Polisin eşlik ettiği kontroller kapsamında asansörün kaç kişiyi taşıdığı, yangın tüpünün son kullanma tarihinin geçip geçmediği de polis kontrolünde belediye ekipleri tarafından incelendi. Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de kantindeki dönerden meşrubata kadar çok sayıda gıdanın uygunluğunu polis nezaretinde kontrol etti. Yıl içinde kurumu 4 kez teftiş eden Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri de kapıların ölçüsüne kadar bir çok noktayı didik didik incelemek istedi.

Kurum avukatı Adem Şallı yapılan bu denetimin polis eşliğinde gerçekleşmesine tepkide bulundu. Av. Şallı, “Vergi denetleyicisi gidecek diyecek ki ‘Bana zorluk çıkarıyorlar, müsaade etmiyorlar.’ O zaman yazı yazacak. Polis de gelip güvenlik önlemi alacak. Şimdi ne sıkıntı çıkardı size arkadaşlar?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan baskına gelen ekiplere, dershane çalışanları tarafından çay, meşrubat ve su ikramı yapıldı.