Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak görevden alındı. Sazak’ın yerine Merdan Yanardağ’ın getirildiği belirtildi.

Görevden alınmasını Medyatava’ya değerlendiren Derya Sazak, “Görevinize neden son verildi ve nasıl öğrendiniz? Kararı bekliyor muydunuz? Bundan sonra ne yapmayı planlıyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Bu sabah cep telefonuma Durdu Özbolat'tan gelen bir mesajla görevime son verildiği bildirildi. Bu şekilde haberim oldu. Her zaman olduğu gibi gazeteye gitmek için hazırlanmıştım, ancak o mesaj üzerine gitmedim. Gelen mesajda ‘görülen lüzum üzerine’ şeklinde bir gerekçelendirme yapılıyordu. Bu cümleyi Özbolat'ın etraflıca açıklamasında yarar var.”

“Temmuz 2014'te Durdu Özbolat ve kızı Ezgi Özbolat'ın davetiyle bu gazeteye geldim.” diyen Sazak, “Yurt o dönemde tiraj sorunu olan mali sıkıntılar yaşayan bir gazeteydi. ‘Bağımsız gazetecilik yapacağız, tekrar inşa edeceğiz, yükselteceğiz’ şeklinde bir söylem olunca doğrusu ben de o heyecana katılarak geldim ve 9 ay kadar bu görevi sürdürdüm.” şeklinde konuştu.