Kapatılan Karşı gazetesinin sahibi Turan Ababay, konuk olduğu tartışma programında Hizmet Hareketi aleyhine iddialarda bulundu. Gazetenin muhabirlerinden Emre Erciş de Twitter’dan Ababay ile yaptığı ses kaydını yayınladı. Kayıtta Ababay’ın, Erciş’e itirafçı olması halinde kendisine büyük paralar teklif edildiğini anlatıyor.

A Haber'de yayınlanan programda konuşan Turan Ababay, “Cemaatin bizi nasıl kullandığını belgelerini yayınlayacağız. Adımı kullandınız, malımı kullandınız, yetmedi canımı da mı alacaksınız?” iddiasında bulundu. Para karşılığı yayına çıktığı söylentilerine ilişkin de konuşan Ababay, on gündür telefon faturasını ödemediğini söyledi ve ayrıca kaçak elektrik kullandığını da itiraf etti.

Ababay’ın ifadeleri üzerine Karşı gazetesi muhabirlerinden Emre Erciş de bazı ses kayıtlarını Twitter’dan yayınladı. Kayıtlara göre Turan Ababey eski çalışanı gazeteci Emre Erciş'i arayarak itirafçı olması halinde kendisine büyük paralar teklif edildiğini anlatıyor. Büyük maddi sıkıntı yaşadığını dile getiren Ababey, Cemaat aleyhinde konuşursa kendisine açık çek teklif edildiğini Erciş'e açıklıyor.

İşte o ses kaydı:

-EMRE ERCİŞ: İlk olarak seni ne diye aradılar?

ABABAY - Ne yapıyorsun? Taksicilik yapıyor muşsun? İşte bunlar bana yazarlar üzerinden ulaştılar. Toplandık bir yerde çay içtik. İşte bana dediler ki itirafçı ol! Bende böyle kaldım işte…

-EMRE ERCİŞ: Sana itirafçı ol diyen kim abi?

ABABAY - Ya telefonda olmaz Eme bu işler, telefonda başımı belaya sokma. Zaten ağzımı açtım 84 tane dava var. Ya ben seninle konuşuyorum, bunu haber yapman için söylemiyorum. Sen yanlış anlamışsın. Konuşuyoruz, istişare ediyoruz. Sen kalkıp gidip bunu tweet atma yani. Atarsan da bu sefer yalanlarım! Hadi ispat et!

-EMRE ERCİŞ: Sen beni tanımıyor musun senden habersiz tweet atar mıyım?

ABABAY - İşte onun için diyorum bir konuşalım, ne yapayım ne edeyim?

-EMRE ERCİŞ: Tamam tamam ben seni akşamüstü ararım görüşürüz. Bugün buluşmasakda yarın kesin buluşuruz.

ABABAY - Şimdi Milliyet'ten aradılar. Onlar da röportaj yapmak istiyorlar.

-EMRE ERCİŞ: Bunlar seni şimdi Karşı gazetesi için arıyorlar değil mi

ABABAY - Biz belgeleri, tepeleri yayınladık ya abi. Bunları kim verdi? Bunların derdi bu. Bunları söyle. Benden istedikleri bu. Daha tam netleşmedi yani. Biz daha bir şey söylemediğimiz için onlara. Ben diyorum abicim, tamam ben zor durumdayım, parasızlık çekiyorum.

-EMRE ERCİŞ: Onlar onu kullanır zaten, senin o durumunu kullanır.

ABABAY -Ya neyse işte sıkıntı değil diyorlar, çözelim biz problem değil diyorlar. Para zaten sıkıntı değil diyorlar. Bugün he desem önüme açık çek koyacaklar.

‘ÇOK ADAMI BENİM ÜSTÜMDEN TEMİZLEYECEKLER’

Ababay'ın programda aleyhinde konuştuğu Eren Erdem de, Twitter hesabından çarpıcı paylaşımlar yaptı. Erdem, “Yıldıray Oğur'un Karşı'nın sahibine para teklif ettiğini ispat ediyorum.” ifadesini kullanarak Ababay ile yazışmalarını açıkladı. Yazışmalarda Ababay, Yıldıray Oğur'un kendisine para teklif ettiğini belirtiyor. Eren'in “Amaç Karşı üzerinden hükümeti aklamak” uyarısına “Aynen” cevabı veren Ababay, “Çok adamı benim üstümden temizleyecekler.” sözleriyle devam ediyor.