Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması ile ilgili olarak, "Bu iktidar kendi yanlışlarının, yolsuzluklarının, haksızlıklarının üstünü örmeye çalışıyor. Türkiye’nin en büyük şirketine kayyum getirmesi, pazar günü yapılacak seçimlere gölge düşürmüştür.’’ dedi.

Büyük Birlik Partisi'nin Eskişehir milletvekili aday tanıtımına katılan Mustafa Destici, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının hukuka uygun olmadığını ifade etti. Destici, "Dün Türkiye bir hukuk garabetiyle karşı karsıya kaldı. Türkiye’de artık hukuk sisteminin adalet sisteminin hangi noktaya geldiğini çok açık ve net şekilde gördük. Bu iktidar, kendi yanlışlarının üzerini örtmek, yolsuzlukları örtmek, haksızlıkların üstünü örtmek adına yargı paketleri neticesinde bir takım adalet sistemimizde bir takım değişikler yaptı. Ve bu değişiklerin meyvelerini kendileri açısından toplamaya başladılar. Bir tek hakim, bir tek kararla Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisinin kayyum atanması adı altında el konulmasına imkan sağlayabiliyor. Seçime 5 gün kala Türkiye’nin en büyük iki televizyonuna, iki gazetesi ve bir radyosuna yine kayyum atamayla yönetimini değiştirebiliyor. Atanan kayyumlar kim diye baktığımızda; tarafsız olması gerekirken maalesef 'yandaş medya' diye tabir edilen 'havuz medyası' diye nam salan medya içerisinden olan kişiler bu kayyumlar arasında bulunuyor. Bu durum önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimlere gölge düşürmüştür. Başbakan Ahmet Davutoğlu, her ne kadar 'bu karar hukukun içinde bir karardır, hukuk kendi işleyişini devam ediyor' dese de bunun inandırıcılığı yoktur. Kendi başını yastığa koyduğu zaman acaba yine böyle mi düşünüyor. Elini vicdanına koysun. Eğer azıcık vicdanları varsa, bu seçimin hak ve adaletli şekilde yapılmadığını, hakkaniyet şekilde yapılmadığını en net şekilde gören kişilerin başında kendisi gelecektir. Bütün ülkenin üzerinde bir iktidar baskısı vardır. 'Bu yoktur' diyecek kimse yoktur. AKP oy vermiş kardeşlerim de onların vicdanlı yöneticileri de hak ve adalet duygusuna sahip yöneticileri de bunun böyle olduğunu kameralar karşısında söylemeseler de kameralar arkasında dile getirmektedirler." dedi.

Mustafa Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayyum atanana kadar bir kısmını arayıp tehdit ederek tehdit ediyorlar, medyaya baskı var, esnafa baskı var. Ben buradan Davutoğlu’na sesleniyorum. Eğer bunlardan haberdar isen ve bunlara göz yumuyorsanız, bunu vebalini ömür boyu taşırsınız, hem mutlaka bir gün bunun hesabını verirsiniz. Yok, haberiniz yoksa buradan sesleniyorum; durum budur. Türkiye şuan seçime giderken durumu ve vaziyeti budur.’’

BBP Genel Başkanı, Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı'nın işçi sendikalarıyla yapmış oldukları toplantıyı da eleştirerek, "İşçi sendikasını topla. Ne ala. Bir gün sen topla, bir gün de Başbakan konuşsun. O sendika onların babalarının çiftliği mi? Oraya neden muhalefeti çağırmıyorlar? Peki bu ülkenin Başbakanı'sınız, Cumhurbaşkanı'sınız. Bir de gidin Şırnak’a konuşun. Bir de Hakkâri’de konuşsun. Bir de Diyarbakır’da konuşun, Cizre’de konuşun. Siz bu ülkenin Cumhurbaşkanı'sınız, Başbakanı'sınız. Niye gitmiyorsunuz? Muhalefetle dalga geçer gibi konuşuyordunuz geçen seçimlerde. 'Sivas ötesinden geçemiyorsunuz' diyordunuz. Buyurun, önden buyurun. Şimdi gidemiyorlar. Terör bu safhada. Bir de ISİD çıktı. Siz koltuklarda zırhlı araçlarda oturun, faturayı millete çıkartın." diyerek sözlerini tamamladı.