Milli İttifak liderlerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidarı eleştirerek, “10 tane dünya markası yaratacağız dediler. Ama çıka çıka ilk marka ‘kaçak saray’ çıktı. Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar yüksek maliyetli, şatafatlı, milletin parası ile yapılan israf bir saray yok. İkincisi bu sarayın ‘dalkavukları’. Üçüncüsü de ‘Bakara makaralı bakanlar’. Milletin işsizliğine çare olacak, üretime katkı sağlayacak hiçbir marka oluşturamadılar.” dedi.

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından kurulan Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, partilerinin Gaziantep mitinginde halka hitap etti. Demokrasi Meydanı’nda yapılan mitingde, hükümetin yanlış politikalarını eleştiren iki lider, iktidarın vatandaşı sürekli kandırdığını kaydetti. İşsizliğin zirve yaparak yüzde 25’lere çıktığını belirten Mustafa Destici, marka yapacakken kaçak saray yaptıklarını vurgulayarak şunları kaydetti: “10 tane dünya markası yaratacağız dediler. Bir kere yaratmak Allah’a mahsus. Bir daha yaratma kelimesini kullanmamalarını tavsiye ediyorum. 10 tane dünya markası yapağız deyince, teknolojik markalar yapacaklarını sandık. Ama çıka çıka ilk marka ‘kaçak saray’ çıktı. Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar yüksek maliyetli, şatafatlı, milletin parası ile yapılan israf bir saray yok. İkincisi bu sarayın ‘dalkavukları’. Her akşam televizyonlarda izliyorsunuz, kimisi iftira atıyor kimisi ise soytarılık yapıyor. Üçüncüsü de ‘Bakara makaralı bakanlar’. Kendi dini ile kitabı ile alay eden başka bir devlette bakan bulamazsınız. Başka marka olarak da ‘gece türbe kaçırma operasyonu’. Başka hiç kimse bunu yapamazdı, bunlar yaptılar. Milletin işsizliğine çare olacak, üretime katkı sağlayacak hiçbir marka oluşturamadılar.”

KENAN EVREN ÖLDÜ AMA ONUN ANAYASASI HALA YÜRÜRLÜKTE

Türkiye'de hala darbe anayasası ve darbe yasalarının geçerli olduğuna değinen Destici, Kenan Evren ölmesine rağmen onun anayasasının hala yürürlükte olduğuna dikkat çekti. 13 yıldır Türkiye’yi yönetenlerin, her seçim öncesi millete sivil anayasa sözü ile kandırdığını dile getiren Destici, “Çünkü demokratik bir Türkiye istemiyorlar. Anayasayı değiştirmek istiyorlar, PKK ile yürüttükleri bir müzakere süreci var. Bu süreçte PKK’ya verdikleri sözler var, anlaştılar. Birisi istediği başkanlığı alacak, öbürü de önce Apo affedilecek sonra özerklik. Şimdi bir kayıkçı kavgası yapıyorlar. Sanki birbirlerinin karşıtıymış gibi. İman ile yalan bir yerde olmaz. Bunların yalanlarına inanmayacaksınız. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verilmiş her oy HDP’ye verilmiştir. HDP’ye verilen her oy da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verilmiştir. Çünkü bunlar ortak.” diye konuştu.

MURSİ’YE VRİLEN İDAM KARARINI DURDURUN, SEÇİM MALZEMESİ YAPMAYIN

Mısır’da Mursi’ye verilen idam kararına karşı çıktıklarını ve darbeleri reddettiklerini söyleyen Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında bunu malzeme yapmasını eleştirdi. Destici, “Sayın Cumhurbaşkanımıza düşen eleştirmeyecek, icraat yapacak. Milletin parasıyla alınan 500 milyon TL’ye alınan gıcır gıcır uçağa binecek, sarayda ağırladı ya önce Putin’e gidecek. Hiç Türkiye’ye dönmeden uçağın rotasını Papa’ya çevirecek. Oradan Obama’ya, daha sonra Merkel’e uğrayacak ve Mursi’ye verilen idam kararını durduracak. Meydanlarda seçim malzemesi yapmayacak.” ifadelerine yer verdi.

CİN, BUNLARIN ELLERİNE SU BİLE DÖKEMEZ

13 yıldır iktidarlarda olmalarına rağmen kişi başına düşen milli gelirin yükselmediğine anlatan Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan artık milleti aldatmamasını isteyerek, şunları kaydetti: “Kişi başına düşen milli gelir 9 bin dolar. 6 bin doları bir gecede 9 bin dolara çıkardılar. Kendi işlerine geldiğinde cin gibiler. Cin bunların ellerine su bile dökemez. Artık cumhurbaşkanısın, milleti aldatmaktan vazgeç. Sen Başbakan olduğunda Türkiye’nin dış borcu 100 milyar doların biraz üzerindeydi şimdi ise 450 milyara yaklaştı. Bir cumhurbaşkanına milleti aldatmak yakışır mı? Sen iktidar olduğunda bu ülkede dış ticaret açığı 14 milyar dolardı. Şimdi ise 100 milyar dolar dış ticaret açığımız var.”

BIRAK BU PARALEL MASALINI DA 500 MİLYAR DOLARIN HESABINI MİLLETE VER

Dış borcun 450 milyar dolara geldiğini ve 52 milyar dolar da özelleştirmeden gelen paranın olduğunu hatırlatan Destici, bu paralarının nerede olduğunu sorarak, “2002 yılına kadar yapılan bütün özelleştirmenin toplamı 8 milyar dolar, bu dönemde ise 52 milyar dolar. Toplamı 60 milyar doları geçti. Bu para nerede? 500 milyar dolar para nerede? Sayın Başbakan’a soruyorum, bırak bu paralel masalını da 500 milyar doların hesabını millete ver. Bölünmüş yolla bunu izah edemezsin.” diye seslendi.

TÜM ÇALIŞANLARA, EMEKLİLERE YÜZDE 50 ZAM, BAYRAMDA BİRER İKRAMİYE VERECEĞİZ

Polislere özlük haklarını vereceklerinin sözünü veren Destici, emeklilerimize yüzde 50 zam yapacaklarını vurgulayarak, “Tüm memurlarımıza, yaşlı maaşı alanlara iki bayram ikramiyelerini vereceğiz, maaşlarına yüzde 50 zam yapacağız. 12 milyon ev hanımımız var. Her birine ayda 300 TL, çocuk başına da 100 TL vereceğiz. Onu ele muhtaç etmeyeceğiz. Evsiz hiç kimse kalmayacak.” dedi.

AYAKKABI KUTULARINA DOLDURACAK PARA VAR, MİLLETE Mİ YOK?

Bütün bunları söyleyince ‘kaynak nerede’ diyenlere Destici şu cevabı verdi: “Saraya kaynak var, ayakkabı kutularına dolduracak para var, paletlere yükleyip uçaklarla kaçırdığınız paralar var, millete gelince mi para yok? Biz millete vereceğiz. Sarayda da oturmayacağız, sarayı da millete vereceğiz. Kiradaki bütün bakanlıkları saraya toplayacağız. İsrafı önleyeceğiz, Ankara’da kirada oturan bakanlık kalmayacak ve oraya başbakanlık yapacağız. Hortum kalmayacak, hepsini keseceğiz.”

HER SEÇİM KENDİNE DÜŞMAN OLUŞTURAN İKTİDAR, BU SEÇİM HEDEFİNE PARLAMENTER SİSTEMİ ALDI

Destici’nin ardından platforma çıkan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak alanı dolduran partililere seslendi. 7 Haziran seçimlerinin önemine değinen Kamalak, kendilerinin dışında hiçbir partinin millete verecek bir şeyi olmadığını söyledi. AK Parti döneminde işsizliğin, borcun arttığını açıklayan Kamalak, “Topluma verecekleri hiçbir şey kalmadığı için başkanlık sisteminden bahsediyorlar. Her dönemde iktidar partimiz sağ olsunlar milleti germekte üzerilerine yok. Bu seçimlere girerken suçluyu buldular, parlamenter sistem. Ey iktidar sahipleri işsizliği gidermek için fabrikalar kurdunuz da parlamenter sistem mi engelledi? İşçiye memura yüzde 50 zam verdiniz de parlamenter sistem mi engelledi? Asgari ücreti iki misline çıkarmak istediniz de parlamenter sistem mi engelledi?” diye sordu.

AVRUPA, ERBAKAN'IN YOLUNU KESMEK İÇİN SENİ, MURSİ’NİN YOLUNU KESMEK İÇİN SİSİ’Yİ GETİRDİ

Suriye hava aracının düşürülmesine sevinen Davutoğlu’nu hedefe alan Kamalak, “Dün Suriye’nin bir uçağı düşürülmüş, Başbakan meydanlarda bağırıyor. Niye bu hale geldik diye ağlaması lazım. Hani ne oldu o Rabia işaretleri? Mursi ve 105 arkadaşı idama mahkum oldu. 1995’te İhvan idam ile yargılanırken merhum Erbakan hocamız bir heyet göndererek, idamlar durdurulmuştu. Şimdi bizimkiler Avrupa'ya sesleniyor. Yahu Avrupa, Erbakan'ın yolunu kesmek için seni getirdi. Mısır’da da Mursi’nin yolunu kesmek için Sisi’yi getirdi. İşin özü bu yahu.” sözleriyle partililere seslendi.