Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Şurada 100 lira var. 53 lirasını bir kişiye, 47 lirasını ise 99 kişiye veriyorsun. İşte AKP'nin adalet anlayışı bu. Kendisinden olmayan hiç kimseye yaşama hakkı yok."
dedi.

Büyük Birlik partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldi. Milletvekili adaylarının tanıtımının ardından halka seslenen Destici, AK Parti, MHP ve HDP'nin seçim sloganlarını eleştirdi.

Büyük Birlik partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, beraberinde milletvekili adayları ve partililerle birlikte Ali Molla Camisinde kıldığı öğle namazının ardından halka hitap etti. Milletvekili adaylarının tanıtımının ardından konuşan Destici, ülkede hukukun kalmadığını belirtirken, seçim sürecinde AK Parti, MHP,ve HDP'nin seçim sloganlarını eleştirerek kullanılan sloganların değiştirilmesi gerektiğini iddia etti.

Destici, "Türkiye hiç bir dönemde olmadığı kadar adalet alanında maalesef kötü bir durumda. Her türlü hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Herkes için söylüyorum. Sadece bir kısım için söylemiyorum. Yani emekli olarak taşeron işçi olarak gelir adil dağılmadığı için sen adaletsizlikle karşı karşıyasın. Bir ülke düşünün ki gelirinin yüzde 53'ünü sadece bir kişi yiyor, geriye kalanını da 99 kişi yiyor. Başbakan adalet bunun neresinde? Hak bunun neresinde? Ahlak bunun neresinde? Vicdan bunun neresinde? Çıksınlar cevap versinler. Şurada 100 lira var. 53 lirasını bir kişiye 47 lirasını ise 99 kişiye veriyorsun. İşte AKP'nin adalet anlayışı bu. Kendisinden olmayan hiç kimseye yaşama hakkı yok. Bir de slogan yazmışlar. 'Sen ben yok Türkiye var' Bir an evvel değiştirmeleri lazım. 'Sen, ben,bu, şu, Zonguldaklı,Karslı, Eskişehirli, Hakkarili yok, Biz varız, AKP var' demeleri lazım. Çünkü tam onlara uyan slogan bu. Öbürleri çıkmış 'İnadına barış, inadına sevgi, inadına kardeşlik' Ağızlarına da yakışmıyor. Sen terörden besleniyorsun. Şiddetten ve kandan besleniyorsun. Sen PKK'nın partisisin. Sen benim Mehmetçiğimi, askerimi, polisimi, öğretmenimi imamımı şehit eden marksist, ateist 21. Yüzyıl eşkıya sürülülerinin partisisin. Sen mi barıştan bahsediyorsun. Onlarda sloganlarını değiştirmesi lazım. 'İnadına savaş, inadına terör inadına şiddet ve inadına PKK' demeleri lazım. Milliyetçi Hareket partimiz ne diyor? Her tarafa yazmış. 'Yalan, yalan, yalan' Tamam iktidarın tümü yalan, güzel. Ama birisi de sana döner derse ki '2001 krizi de mi yalan? Apo'yu affettiğinizde mi yalan? Rahşan affıyla herkesi serbest bıraktınız sadece ülkücüleri içeride tuttuğunuzda mı yalan?' derse ne cevap vereceksiniz? Arkadaşlar onun için uyanmamanız lazım. Millet uyanacak." dedi.

KOZA İPEK GRUBU'NA YAPILAN UYGULAMALAR

Öte yandan BBP Genel Başkanı, Kozak İpek Holding'e yapılan kayyum ataması hakkında şunları kaydetti: "Şimdi bakın bir holdinge çöküyorlar. Kim olursa olsun. Hangi partiden, hangi cemaatten, hangi düşünceden hiç bir önemi yok. Bir tek hakim bir kararla Türkiye'nin en büyük holdinglerinden bir tanesine daha mahkeme sonuçlanmadan iki büyük televizyona, iki büyük gazetesine bir radyosuna çöküyor. Bunu neden yapıyor, sırf kendi yandaşı olmadı diye."

Büyük Birlik partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasının ardında seçim programı için Zonguldak il merkezine hareket etti.