Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Tunceli'de Jandarma Özel Harekât timleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in şehit olması üzerine yaptığı açıklamada, PKK'ya lanet yağdırdı. Destici, “Ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalışan ve hiçbir inanç değeri olmayan bu kan emiciler yok edilmelidir.” dedi.

Destici, “Sadece PKK’yı değil, onun siyasi uzantıları başta olmak üzere bütün uzantılarını da bu saldırının ortağı ilan ediyorum. Yani hiç birisi buradan sıyrılamaz, şirin gözükemez. PKK’yı kim terör örgütü ilan etmiyorsa ve onlarla ilişkilerini devam ettiriyorsa, adı ne, konumu ne olursa olsun bu saldırıya ortaktırlar. Şehit olan binbaşımızın kanı ellerine bulaşmıştır. Hatta sadece onlar değil, terörü çözmeyen ve bugüne gelmesine sebep olanlarda, gaflet içinde olanlarda dolaylı yoldan bu saldırının vebalini üzerlerinde taşımaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

Destici son olarak “Bölücü, hain, ateist PKK'ya, onun tüm uzantılarına, onları koruyup, gözeten efendilerine, meşrulaştıranlara binlerce kez lanet olsun. Saldırı da hayatını kaybeden şehit binbaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına, TSK’nın ve milletimiz‘in başı sağ olsun. Şehitlerimiz onurumuz vatan namusumuzdur.” diye konuştu.