Genel seçim için 'Milli İttifak' yapan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas’ta düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanının muhalefeti eleştirmekten vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Mustafa Destici, “Cumhurbaşkanı'ndan bütün partilere eşit mesafede olmasını bekliyoruz” dedi.

Milli İttifak milletvekili adayları, 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen törenle tanıtıldı. Toplantıda konuşan Mustafa Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek, “Sayın Başbakan dürüstçe cevap ver; 17-25 Aralık’tan birkaç gün önce Pensilvanya’ya gidip Fethullah Gülen Hocaefendi’nin elini öpüp duasını aldın mı almadın mı? Çık bunu cevapla. İddia ettikleri gibi bu ülkede paralel bir yapı varsa, onlar ta kendileridir. ‘Ne istediler de vermedik’ diyen de, Pensilvanya’ya elini öpüp duasını alanlar da kendileri. Şimdi dönüp bir başkasını suçlayanlar da kendileri. Ben onları millet olarak Allah’a bırakıyorum, başka bir şey söylemiyorum” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefeti eleştirmekten vazgeçmesi gerektiğine vurgu yapan Destici, “Biz Cumhurbaşkanlığı makamını önemsiyoruz. O makam saygın bir yer, Sayın Cumhurbaşkanına da saygılıyız. Ancak biz ondan anayasa metnine bağlı kalmasını ve bütün siyasi partilere eşit durmasını bekliyoruz. Muhalefet Partilerine laf yetiştirmek, Cumhurbaşkanımıza yakışmıyor” dedi.

Destici, “Türkiye’de yargı sistemi siyasallaşmamış ve ayrışmamıştı. Yargı mensupları hiçbir zaman öç alacak konuma gelmemişti. Adalet sistemi hiçbir dönemde bu kadar zedelenmemişti. Ülkemizde dindarlar, tarikatlar ve cemaatler hiçbir dönemde bu kadar olduğu gibi ayrışmamıştı. Maalesef Türkiye’nin kötü yönetimi onları da bu hale getirdi. Ama bizler Milli İttifak kadroları olarak; bütün tarikatlara ve cemaatlere saygılıyız. Biz parayı saraylara yatırmayacağız. Ayakkabı kutularında veya kasalarda saklamayacağız, vatandaşa vereceğiz” şeklinde konuştu.

KAMALAK: ALNIMIZDA HİÇBİR LEKE YOK

Milli İttifak'ın diğer lideri Mustafa Kamalak ise şunları söyledi: "Şimdiye kadar oy vermek için alternatif yok diyorlardı. Alnında hiçbir leke olmayan 5 adayız. Geçmişinde bir toz dahi bulunmayan iki kardeş partiyiz. Şu an ülkemizde işsizlerimizin sayısı, çalışan işçilerimizin sayısından çok daha fazladır. İşsiz insan, evine ekmek götüremeyen, eşine mutfak masrafı göstermeyen, okuldaki çocuğuna simit parası dahi veremeyendir. Allah kimseyi işsizlikle imtihan etmesin." Adayların birlikte sahnede poz vermesinin ardından her iki lider de Sivas’tan ayrıldı.