Genel seçimler için ittifak yapan Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Milli İttifak olarak Yenikapı'da İstanbul mitingi düzenledi. Milli İttifak mitinginde konuşan Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) eski Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP ve HDP'nin seçim öncesi kayıkçı kavgası yaptığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP için 'Bunların bir ucu dağda bir ucu Mecliste' demesini eleştiren Destici, "Günaydın sayın Başbakan. Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu, sen bunların bir ucunun dağda bir ucunun şehirde mecliste olduğunu yeni mi öğrendin? Eğer yeni öğrendiysen vay senin profesörlüğüne vay ki vay. Her şeyi böyle biliyorsan memleketin haline vay." ifadesini kullandı.

Milli İttifak ortaklarından BBP'nin eski Genel Başkanı Destici, Yenikapı'da düzenlenen mitingde seçmenlere seslendi. Destici, 13 yıldır iktidar olanların batıya verdikleri her sözü yerine getirdiklerini ve onlarca kilise açtıklarını söyledi. Akdamar Kilisesi'nin de bunlardan biri olduğunu ifade eden Destici, Ayasofya’nın ise ibadete açılmadığını belirtti. Destici, Ayasofya'nın Milli İttifak'ın iktidarında ezanla, namazla ve müminlerle buluşacağını ifade etti.

13 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP iktidarının hiçbir temel probleme çare bulamadığını savunan Destici, “Çözüm üretemediği gibi bu problemlerin artmasına vesile oldu, arttırdı. Türk İslam coğrafyasının özellikle Libya’nın, Irak’ın, Suriye’nin, Mısır’ın, Filistin’in, Myanmar’ın kan gölüne çevrilmesini adeta seyrettiler. Sadece istismar ettiler.” dedi.

'AKP HEM GEMİYE BİNMEDİ HEM DE İSTİSMARINI YAPTI'

Olayın yıldönümünde Mavi Marmara saldırısına da değinen Destici, “O geminin içinde hiçbir AKP’li yoktu. Büyük Birlik Partililer, Saadet Partililer vardı. Ama biz hiçbir zaman istismar etmedik. Çünkü biz ne yaptıysak Allah rızası için yaptık. İnandığımız için yaptık ama iktidar hem gemiye binmedi hem geminin vurulmasını ve 9 kardeşimizin şehit edilmesini seyretti. Ondan sonrada çıktı istismarını yaptı.” diye konuştu.

'Yolszuluğu bitireceğiz' diye gelen AKP'nin yolsuzlukta zirve yaptığını kaydeden Destici, “Yolsuzlukta şampiyon oldular şampiyon.” şeklinde konuştu.

İsrafla ilgili ayetleri hatırlatan Destici, “Bir başka ayeti kerimede 'israf edenler şeytanın kardeşleridir' derken siz nasıl olur da 3.5 katrilyonu çerez parası yapıyorsunuz?” diye seslendi.

GÖRMEZ O MERCEDESİ DE İADE EDİP BAĞIMSIZ OLDUĞUNU GÖSTERMELİ

Diyanete alınan Mercedesi hatırlatan Destici, tepkiler üzerine erdemli bir davranış gösteren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'ibreti alem' için iade ettiğini söyledi. Destici, “Önce telefon edip uyarıldı, sonra basın önünde küçük düşürüldü. Daha sonra da 'sen misin bize ibreti alem diyen al sana bu sefer zırhlısını gönderdim' dedi. Şimdi diyanet işleri başkanına düşen o arabayı da geri göndermektir. DİB'in bağımsız olduğunu, Kur'an'a ve sünnete göre karar verdiğini ispat etmenin tam vaktidir. Allah israf edenleri sevmez derken o kurum israfta başı çekemez. Hiç kimsenin o kurumu millet nezdinde küçültmeye hakkı yoktur. Mehmet Görmez hocamıza düşen o aracı geri göndermektir. Eğer daha da üstüne gelirlerse kendilerine uygun DİB bulmalarını tavsiye ekmektir.” dedi.

Destici konuşmasının arasında vatandaşlardan aldığı 'ampulü söndürün hilali ve yıldızları göreceksiniz' dövizini sahnede bir süre tuttu. Konuşmasına devam eden Destici, aynı meydanda dün yapılan fetih kutlamasına değindi. Destici, “Dün burada bir fetih kutlaması yapıldı. Gönül isterdi ki İstanbullu kardeşim mecbur bırakılmadan koşa koşa milyonlar hep birlikte bu meydanda olsun isterdi. Ama buna fırsat vermediler. Milleti ayrıştırdılar, kamplaştırdılar. Burayı ancak talimatla doldurdular. Bütün mitingleri aynı. Bütün açılışları aynı. Öğrenciler, taşeron işçiler, memurlar, çalışanlar bütün mitingleri aynı.” şeklinde konuştu.

Bu sırada Destici'nin mikrofon uzattığı bir vatandaş, “Geçen hafta çocuğumu yılan ısırdı. 8 hastane gezdim. Devlet hastanelerinde sağlık bakanı ilaç serumu bulundurmamış. Hastanelerde ilaç yok doktor yok. Kapı kapı gezip oy topluyorlar.” diye konuştu. Bunun üzerine de Destici, “En çok övündükleri alanlardan biri sağlık sektörü, işte kardeşimizi dinlediniz. İstatistikler de bunu doğruluyor.” dedi.

'VAY SENİN PROFESÖRLÜĞÜNE'

Çözüm sürecini eleştiren Destici, “Bugün önce PKK ile pazarlık ve müzakere sürecini başlattılar ama ne zamanki seçim başladı Milli İttifak kuruldu, oy kaybı arttı hemen bunu durdurmak için çıktı ne diyor başbakan yardımcısı? 'Demirtaş senin kardeşin dağda' diyor dağda. Ben de diyorum ki ey Akdoğan, Yalçın efendi sen onun kardeşinin dağda olduğunu yeni mi öğrendin? Dolmabahçe'de bacak bacak üstüne kahve içerken, kakara kikiri pasta kek yerken bilmiyor muydun? Biliyorsan bu milleti niye aldatıyorsun? Müslüman Müslümanı aldatır mı? Bilmiyorsan ayıp değil mi? Peşinden başbakan çıktı. Diyor ki 'bunların bir ucu dağda bir ucu siyasette mecliste' diyor. Günaydın sayın başbakan. Prof. Dr. sayın Ahmet Davutoğlu, sen bunların bir ucunun dağda bir ucunun şehirde mecliste olduğunu yeni mi öğrendin? Eğer yeni öğrendiysen vay senin profesörlüğüne vay ki vay. Her şeyi böyle biliyorsan memleketin haline vay.” dedi.

TÜM PARTİ SEÇMENLERİNDEN OY İSTEDİ

İttifaka katılmayan MHP'yi de eleştiren Destici, “Birileri çıkmış diyor ki 'bizimle yürü Türkiye.' Niye sizinle yürüsün Türkiye? Sen milletle yürüdün mü, sen milli ittifakla yürüdün mü? 99'da millet sizinle yürüdü ne yaptınız? Yarı yolda bırakıp, iktidarı AKP'ye bırakıp kaçmadınız mı? Bunun için mi sizinle yürüyecek millet? Millet Milli İttifak'la yürüyecek, bizimle yürüyecek. Ülküdaşlarım bu seçimde benimle yürüyecek. Türk milliyetçileri bizimle yürüyecek, milli görüşçüler bizimle yürüyecek, alperenler, mücahitler bizimle yürüyecek. Bugüne kadar güzel işler olsun, istikrar olsun deyip iktidar partisine AKP'ye oy veren kardeşlerim bu seçimde bizimle yürüyecek. Onlara kalbimiz de açık gönlümüz de açık. CHP'ye oy veren vatandaşlarımız ana muhalefet olmak sizin kaderiniz değil. Gelin Milli İttifak çatısında milli iktidarı birlikte kuralım. MHP'ye oy veren kardeşlerim sizin yeriniz burası gelin milli iktidarı birlikte kuralım.HDP'ye oy vermeyi düşünen benim inançlı, bu bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesi ortaya koyan kardeşlerim, güneydoğudaki Kürt kardeşlerim, aşiretler, korucu aileleri, Arap kardeşlerim, Türkmen kardeşlerim sizin adresiniz burası. Ateist, Maocu PKK ve onun siyasi uzantıları sizin adresiniz olamaz.” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN MURSİ'YE İDAM KARARINI İSTİSMAR EDİYOR'

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam kararını Cumhurbaşkarı Recep Tayyip Erdoğan'ın istismar ettiğini söyleyen Destici, “Seçim meydanlarında Mursi'nin idamı istismar ediliyor. Hepimiz karşıyız açıkça ilan ediyorum. Ama sayın cumhurbaşkanına düşen istismar etmek değil o milletin parasıyla 500 milyona aldığın gıcır gıcır uçağa bineceksin önce dostun Putin'e gideceksin, sarayda ağırladığın. Ona diyeceksin 'bu idamı durduralım.' Oradan hiç Türkiye'ye gelmeden kutsiyetpenahları diye övdüğün papaya gideceksin. Oradan Obama'ya, oradan Merkel'e gideceksin. En son şu anda Sisi'yi finanse eden dostun Suud kralına gideceksin. Sen bunu yaparsan o zaman biz senin bu idamı durdurmak için samimi mücadele verdiğine inanırız. Yoksa siyasi malzeme olarak kullandığını ve istismar ettiğini açık ve net bir şekilde ifade ederiz.” dedi.

'6-8 EKİM İSYANCILARINI BİLİYORSUNUZ DA NEDEN İŞLEM YAPMIYORSUNUZ?'

6-8 Ekim olayları nedeniyle Erdoğan ve Davutoğlu'nu eleştiren Destici, “Çıkıyor diyor ki 'sen 6-8 Ekim olaylarında milleti isyana teşvik ettin ve 50 tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Yasin Börü'yü 3. kattan attılar ciğerleri patladı' diyor. Madem ki isyana teşvik eden belli ne diye hakkında işlem yapmıyorsun. Yolsuzluğu ortaya çıkaranların hakkında yapıyorsun. Eğer perde gerisinde bir anlaşman yoksa bu isyancılarla ilgili hukuki süreç niye başlamıyor? Yasin Börü'nün katilleri nerede? Bunu cumhurbaşkanı, başbakan bulmayacak da köyün çobanı bekçisi mi bulacak? İstismarı bırakın. En son 2 tane Hüdapar üyesi öldürüldü. Allah rahmet eylesin. Bunu seçim meydanlarında malzeme yapmayacaksın. Bulacaksın, sen iktidarsın hem de tek başına iktidarsın. Her türlü yetki elinde. Ama bunların niyeti bunları bulmak değil. Perde arkasında anlaşmalılar. Sadece kayıkçı kavgası yaparak oylarını yükseltip barajı aşırmaya çalışıyorlar. Çünkü seçimden sonra kaldıkları yerden devam edecekler.” diye konuştu.

Miting alanındakilerden seçim için çalışmalarını isteyen Destici, “Bizler üzerimize düşeni yaptık milli ittifakımızı kurduk. Şimdi sıra sizde. Öncelikle bu ittifakı duymayan hiç kimse kalmayacak söz mü? Bakın anketçiler, 'hala Türkiye'nin yarısının bu ittifaktan haberi yok. Haberi olsa rahat bir şekilde güçlü bir grupla mecliste' diyor. Her bir ferdi haberdar edip milli iktidarı kuralım.” şeklinde konuştu.

Destici, İstanbul'daki oy hedeflerinin ise 2 milyon olarak belirtti.