Milli İttifak liderlerinden Mustafa Destici, "Siz geldiğinizde dış ticaret açığı sadece 14 milyar dolardı. Bunun 12 milyar doları turizmle karşılanıyordu. Şu anda 100 milyar dolar oldu. Peki neyle kapatılıyor? Borçla kapatılıyor, özelleştirmeyle kapatılıyor. Bakın 220 milyar dolar borç, 650 milyar dolar olmuş. Yani 430 milyar dolar artmış. 60 milyar dolarlık da özelleştirme yaptılar. Toplam 490 milyar dolar. Peki bu paralar nerede? Ben Türkiye’yi yönetenlere sesleniyorum; 490 milyar dolar nerede?" diye sordu.

Milli İttifak Liderleri Mustafa Destici ve Mustafa Kamalak, Madenci Anıtı’nda düzenlenen mitingde vatandaşları madenci baretiyle selamladı. Mitingde 'özgür medyaya karışma', 'Havuz yetmedi özgür medyaya mı gözünü diktin?' pankartları dikkat çekti.

İlk olarak BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici konuştu. AK Parti’nin yolsuzlukların babasını yaptığını ifade eden Destici, “3 dönem oy verdiniz ve tek başına iktidar yaptınız. AK Parti size verdiği sözün hangisini tuttu? Marka şehirler kurdu mu? İleri demokrasi getirdi mi? Hepsine 'hayır.' Kaçak saray yapacağım demedi; ama yaptı. Ayetli pasta yapacağım demedi; ama yaptı. Yolsuzlukları bitireceğim dedi, ancak gitti yolsuzlukların babasını yaptı. Müslüman aynı delikten bir defa sokulur. Bir daha olur mu? Olmaz. Olursa kendinize yanın.” ifadesini kullandı.

'UÇAKLA GÖTÜRÜLEN PARALARIN HESABI MAHKEME-İ KÜBRA’DA SORULUR'

Konuşmasında uçak dolusu paraların yurt dışına götürüldüğünü iddia eden Destici, “Siz geldiğinizde dış ticaret açığı sadece 14 milyar dolardı. Bunun 12 milyar doları turizmle karşılanıyordu. Şu anda 100 milyar dolar oldu. Peki neyle kapatılıyor? Borçla kapatılıyor, özelleştirmeyle kapatılıyor. Bakın 220 milyar dolar borç, 650 milyar dolar olmuş. Yani 430 milyar dolar artmış. 60 milyar dolarlık da özelleştirme yaptılar. Toplam 490 milyar dolar. Peki bu paralar nerede? Ben Türkiye’yi yönetenlere sesleniyorum; 490 milyar dolar nerede? Bunu Marmaray’la, 3-5 tane bölünmüş yolla, adı hızlı ama kendisi yavaş olan trenlerle açıklayamazsınız. Bu para nerede? İşçiye, memura, emekliye, taşerona, esnafa sanayiciye, polise vermedin, kime verdin bu parayı kime? Bu kadar para ayakkabı kutularına ve evdeki kasalara sığmaz. Bu kadar parayı uçakların paletlerine yükleyip yurt dışına gönderdiklerini de biliyoruz. Ama değerli kardeşlerim, Allah var Allah. Bir gün mutlaka bunların hesabı sorulur. Burada sorulmazsa Mahkeme-i Kübra’da sorulur Allah’ın izniyle.” şeklinde konuştu.

'TAŞERONLAŞMAYI KALDIRMANIZA AĞABABALARINIZ MÜSAADE ETMEZ'

AK Parti’nin taşeron sistemini çözmeye ağababalarının müsaade etmeyeceğini ileri süren Mustafa Destici, şöyle devam etti: "Taşeron sorununu çözeceklerini söylüyorlar. Müslüman olan vatandaşını aldatmaz. Siz iktidar olduğunuzda 300 bin taşeron vardı, şimdi ise 2 milyon taşeron işçi var. Bu taşeron işçiliği neden getirdin? İş ve aş ile vatandaşları oy alma yolunda tehdit etmek için getirdin. Mitinglerde ortamı doldurmak için getirdin. Sen onu kaldırmazsın, kaldıramazsın. Sizin ağababalarınız buna müsaade etmez. Senin üzerindekiler buna müsaade etmez. Senin boyun ona yetmez. Ama biz bunu kaldırırız.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifasını isteyen partililere hitaben konuşan Destici, “İstifa etmesine gerek yok. 5 gün kaldı 5 gün. Bir de diyor ya ‘2. yarı başlıyor.’ Maç bitti haberi yok, o hala oynamaya devam ediyor.” dedi.

YARGININ KÖKÜNE DİNAMİT KOYAN SİZSİNİZ/GULUL SUÇUNA ORTAK OLMAYIN

Yargı reformu adı altında ortada yargı bırakılmadığını anlatan Mustafa Destici, “Ya Allah aşkına yargının köküne dinamit koyan sizsiniz. Neredeyse her hafta yargı paketleri çıkarttınız. Hakimler ve savcıların kurumları ile oynadınız. Yargıtay'la Anayasa Mahkemesi ile Danıştay ile oynadınız. Yargı diye bir şey mi bıraktınız ortada? Şu anda yargıya ve adalet sistemine olan güven en alt sevilere düşmüş vaziyette. Maalesef suçu işleyenin yanına kar kalıyor. Adaleti bir türlü tesis edemediniz. Hanımlarımıza sesleniyorum; Özgecan gibi binlerce canımız gitti. Bunu önlemeyen hükümete oy verirseniz siz de o vebale ortaksınız. Herkes ortak. Yolsuzluktan şikayetçi olan oy verirse o vebale ortak. Hırsızlıktan şikayetçi olan oy verirse vebale ortak. Peygamberimiz Hadis'inde 'gulul' suçunun ne büyük günahlardan biri olduğunu belirtiyor. Gulul ne demek biliyor musunuz? Devlet malına el uzatmak. Fakat sadece el uzatanlar değil; bunları koruyanlar, kollayanlar, zırhlandıranlar, elinden tutup böyle platforma çıkaranlar da aynı suça ortak. İsrafta zirve yaptılar." diye konuştu.

MUSTAFA KAMALAK: KİBİR KULELERİNDE OTURANLAR BENİM ZONGULDAKLIMI ANLAYAMAZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise Zonguldak’ın iş kazaları ve taşeronculukta ilk sıralarda olduğunu kaydetti. Kamalak, “Almanya dünyanın en büyük kömür rezervine sahip. Ama son 40 yılda sadece 3 madenci hayatını kaybetmiş. Aynı sürede benim ülkemde şehit düşen madenci sayısı ise 3 bin. İş bulamıyor. Canını tehlikeye atıp iş bulduğunda da aldığı maaşla karnını doyuramıyor. Ama kibir kulelerinde oturanlar, benim Zonguldaklımı anlayamaz. Milyarlarca liralık makam aracı saltanatına ‘çerez parası’ diyenler benim Zonguldaklımı anlayamaz. 750 bin dolarlık saat takanlar, benim asgari ücretli madencimi anlayamaz. Biz bunun için birleştik. Bunun için Milli İttifak dedik."

Bayraklarımızı toplatıyorlar, miting meydanlarımızı gasp ediyorlar. Miting meydanlarımıza giden yolları kesiyorlar. Bre Gafiller! Meydanlara giden yolları kapatabilirsiniz. Gönüllere giden yolları nasıl kapatacaksınız? Sonra Bakın AKP'nin sözcüsü Sayın Beşir Atalay ne diyor, ‘Saadet Birleşti, Erbakan'ın hatırasına ihanet etti.’ Sayın Beşir Hocam, yakıştı mı zat-ı alinize? Eğer illa bir ihanet arayacaksanız dönüp başka yerlere, başka kimselere bakmalısınız. Çünkü asıl ihanet yaşam odası olmadığı için gencecik fidanlar madenlerde can verirken 12 katrilyona saray yaptırmaktır. Asıl ihanet, Büyük Ortadoğu Projesi'ne Türkiye'yi bölmeyi amaçlayan eş başkan olmaktır. Asıl ihanet, Kaddafi'yi linç eden Fransız donanmasına 6 tane Türk Savaş gemisi vermektir. Asıl ihanet, Irak'ı daha kolay vursun diye Türkiye'nin Meclisine Amerikan tezkeresi getirmektir." ifadelerini kullandı.

Mitingin sonunda Kamalak ve Destici’ye dünyaca ünlü Devrek bastonu ile madenciler tarafından toplanan 45 bin imzanın bulunduğu dosya verildi.