Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ağrı’da çıkan çatışmada yaralanan askerleri Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) ziyaret etti.

İttifak yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyü kırsalında jandarma ile PKK terör örgütü arasında çıkan çatışmalarda yaralanan askerleri GATA’da ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. SP Genel Başkanı Kamalak, Ağrı’da istenmeyen bir saldırı gerçekleştiğini söyleyerek, "Türkiye’ye geçmiş olsun diyoruz. Öbür taraftan çözüm süreci. Biz endişe ile takip ediyorduk. Yazık ki işler o noktaya doğru gidiyor. Devlet, vatandaşlarının temel haklarını pazarlık konusu yapamaz. Ülkenin herhangi bir yerinde devlet zafiyetine yol açacak davranış içinde de bulunamaz." ifadelerini kullandı.

'TAHMİN EDİYORUM BİRKAÇ GÜNE DE TABURCU EDİLİRLER'

Kamalak’ın ardından açıklamalarda bulunan Destici, askerlere ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Askerler hakkında bilgi veren Destici, "Durumları gayet iyi. Bir tane uzman çavuşumuz yoğun bakımda ama onun da hayati tehlikesinin olmadığını bildirdiler. Hem üstteğmen olan kardeşimiz hem diğer iki uzman çavuş gayet güzel, servisteler. Tahmin ediyorum birkaç güne de taburcu edilirler." diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜ BÖLGEDE ZİYADESİYLE VARLIĞINI DEVAM ETTİRMEKTEDİR'

Destici şöyle devam etti: "Bu hadise nasıl olmuştur? Mutlaka bunun aydınlatılması lazım. Net bir şekilde ortaya konması lazım. Hem hükümet kanadından öbür taraftan da Ağrı kaynaklarından çok farklı bilgiler gelmektedir. Ama neticede şu gerçek ortadadır; terör örgütü bölgede ziyadesiyle varlığını devam ettirmektedir. Dedikleri gibi, çözüm sürecinde ne çekilme ne silah bırakma olmamıştır. Tam tersine daha da güçlendikleri ve istedikleri zaman eylem yapabilecekleri gibi bir güçleri olduğunu burada da çok net bir şekilde göstermişlerdir."

'ONLARLA MASAYA OTURUP DOLMABAHÇE’DE GÖRÜNTÜ VEREN NE OLUR ACABA?'

Cevabı beklenen iki soru olduğunu ifade eden Destici, şunları söyledi: "Bizzat Başbakan Yardımcısı, ‘vatan evlatlarına, askerlere saldıran teröristlere terörist diyemeyenler terör örgütünün siyasi temsilcileri olurlar’ diyor. Ben de buradan şunu soruyorum; 'Onlar terör örgütünün siyaseti temsil edenler olurlar da, onlarla masaya oturup Dolmabahçe’de görüntü veren ne olur acaba?' Bunun cevabının verilmesi lazım. İkincisi, eşkıya silahla bölgede gezdiği yine Başbakan Yardımcısı’nın açıklamalarından net bir şekilde gözüküyor. Peki, eşkıya bu bölgede nasıl oluyor da silahla gezebiliyor? Silahla varlığını devam ettirebiliyor ve devleti yönetenler buna sessiz kalıyorlar. Sürecin yanlış olduğunu dile getirmiştik. Bu da net bir şekilde bize bunu gösterdi. Seçim öncesi provokasyonların olabileceği çok açık bir şekilde ortada. Bundan sonra eşkıyaya, PKK’ya ne o bölgede varlığına, ne adına olursa olsun tahammül edilmemesini ve mutlaka gereken cevabın verilmesini bekliyoruz."

Destici ve Kamalak açıklamaların ardından bir taksi durağına girerek taksicilerin sıkıntılarını dinledi.