Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Koalisyon kuracak hükümetlerin milletin önceliğini öne alması gerekir. Milletimiz öncelikle huzur ve barış istiyor. Birlik ve beraberlik istiyor. Kamplaşma, ayrışma ve bölüşme istemiyor.” dedi.

BBP Ankara İl Başkanlığı binası teras katında iftar programı düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Destici, bugün bakıldığında Meclis'teki dört partinin kendi çıkarları ve parti menfaatlerini ülke menfaatlerinin önüne koyduklarını savundu. Destici, "Buradan bir çözüm beklemiyoruz. Geçtiğimiz dönemde de zaten mecliste bunlar vardı. Milletin hiçbir temel problemini çözmedikleri gibi yeni problemlerle Türkiye’yi karşı karşıya getirdiler. Şimdi de görüyoruz ki problem çözmekten öte yeni problemlerle Türkiye’yi tanıştıracaklar." şeklinde konuştu.

'DAHA BÜYÜK BİR BELAYA TÜRKİYE’Yİ SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Suriye konusunda da değerlendirmelerde bulunan Destici, "Bugün biz askeri müdahaleyi konuşuyoruz. Türkiye’nin başına büyük bir çorap örüldü. Türkiye’yi yönetenler şimdi de müdahaleyle Türkiye’yi karşı karşıya getirdiler. Daha büyük bir belaya Türkiye’yi sokmaya çalışıyorlar. Suriye’deki muhalif güçlerin şu andaki durumuna koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletini düşürmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

'BU VEBALİN ALTINDA SİZ VARSINIZ'

Destici, şöyle devam etti: "60 yıldan fazladır Doğu Türkistan’daki Uygur Türkü kardeşlerimiz katil kızıl Çin’in kanlı çizmeleri altında inim inim inliyor ve seslerini dünyaya yeteri kadar duyuramıyorlar. Duyurulan seslere de bir yardım eli uzanmıyor. Türkiye’nin ve diğer İslam devletlerinin basiretsiz kararsız tutumları, Doğru Türkistan’ın yanında gerektiği gibi durmamalarından cesaret alan Çin, zulmüne, asimilasyonuna, soykırımına devam ediyor. Tayland gibi bir hükümet Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye vermesi gereken kardeşlerimizi Çin’e iade ediyorsa burada Tayland hükümetinin kalleşliği ve sorumsuzluğu kadar Türk Dışişleri’nin basiretsizliği vardır. Türk Dışişleri’ne sesleniyorum. Binlerce insan ne yapıyorsunuz? 100- 200 tane Doğu Türkistanlı kardeşimiz için eğer burada bir adres gösteremiyorsanız çekin, gidin. Onların Çin’in eline bırakılmasına, siz üstünüze düşen vazifeyi yapmadığınız için sebep olmuş oluyorsunuz. Bu vebalin altında siz varsınız.”

"KOALİSYON KURULSA DA KURULMASA DA ERKEN SEÇİM DE OLSA BUNLAR DÜNYANIN SONU DEĞİL"

‘Koalisyon a partisi ile b partisi arasında kurulabilir’ diyen Destici, “Elbette biz isteriz ki, sağda bir birlik olsun ve Türkiye sağ bir koalisyonla yönetilsin. Koalisyon kuracak hükümetlerin milletin önceliğini öne alması gerekir. Kendi parti önceliklerinden önce bu millet neyi önceliyor. Milletimiz öncelikle huzur ve barış istiyor. Birlik ve beraberlik istiyor. Kamplaşma, ayrışma ve bölüşme istemiyor. Milletimiz refah payının yükseltilmesini istiyor. Koalisyon kurulsa da kurulmasa da erken seçim de olsa bunlar dünyanın sonu değil. Önemli olan Türkiye’nin birliğini, beraberliğini ve istikrarını muhafaza etmesidir. Hiç kimse milleti korkutmasın. Koalisyon olursa erken seçim olur ve Türkiye istikrarsızlaşır, diye.” ifadelerini kullandı.