Milli İttifak liderlerinden BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Çubuk ilçesinde esnaf ziyareti yapıp vatandaşlarla bir araya geldi. Bir Maraş dondurmacısına da uğrayan Destici, dondurmacının şakasıyla karşılaştı. Dondurmayı almak için uzun uğraşlar veren Destici, zor anlar yaşadı.

Milli İttifak liderlerinden Mustafa Destici, seçim çalışmalarına Ankara’nın Çubuk ilçesinde devam etti. İlçe merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Destici, vatandaşlarla tokalaşıp çevresindekilere simit ısmarladı.

Daha sonra bir Maraş dondurmacısına uğrayan Mustafa Destici, dondurmacıdan dondurma istedi. Destici'ye dondurma şakası yapan esnaf, genel başkanın dondurmayı tam alacağı sırada hemen geri çekti. Karşılıklı gülüşmeler eşliğinde devam eden o renkli anlarda Destici, külahı hızlı bir refleksle kaptı ancak üstündeki dondurmayı yine alamadı. Şakacı esnaf daha sonra yine dondurmayı uzatıp geri çektikten sonra Mustafa Destici'ye yeni bir külahta dondurma ikram etti.

'TÜRKİYE’NİN İYİ YÖNETİLMEDİĞİ ORTADA'

Ziyaretlerine devam eden Mustafa Destici, vatandaşların davetini kırmayıp Elveren köyü Yeşilöz Mahallesi’ne geçti. Burada yapılan ziyaret sonrasında bir konuşma yapan Destici, hükümete yüklendi. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini söyleyen Mustafa Destici, "Türkiye’nin iyi yönetilmediği ortada. Gördüğümüz kadarıyla, hepimizin izlediği şekliyle dış politika iflas etmiş durumda. Komşularımızın hepsiyle hem aramız bozuldu hem de maalesef Müslüman devletler kan ve gözyaşı içinde. Maalesef Türkiye’yi yöneten arkadaşlarımız iyi niyetli olsalar bile başarılı olamadılar. Yani maalesef Suriye’nin, Libya’nın, Irak’ın, Filistin’in durumu ortada. Ülkemiz -işte burada Diyarbakır’dan da kardeşlerimiz var- bir bölünmeyle karşı karşıya. Bizler Allah’ın emriyle birbirimize bağlanmışız. Muhakkak ki Müslümanlar kardeştir. Dolayısıyla bu kardeşlimizin gereği olarak hiç birimizin bölücülere, ayrılıkçılara, teröristlere prim vermemesi lazım. Onları bırakın desteklemeyi, meşrulaştıracak her türlü eylemden ve hareketten uzak durmamız lazım ama maalesef bu iktidar, bu hükümet onları da meşrulaştırdı. Neticede bugün geldiğimiz noktada." ifadelerini kullandı.

'ÖTV VE KDV ALMAYACAĞIZ'

İktidara geldikleri takdirde çiftçiden KDV ve ÖTV almayacaklarını dile getiren Destici, "Mazot normal arabaya binene de 4 lira 4,5 buçuk lira, çiftçiye de. Ya böyle olur mu kardeşim? Bu üretiyor. Biz diyoruz ki; çiftçiden ÖTV almayacağız. ÖTV bu işin yüzde 60’ı, yani mazot 4 liraysa bunun 2 buçuk lirası ÖTV. ÖTV keyfi yapılan işlerdir. Şimdi traktöre koyulan mazot keyfi iş mi? Adam iş yapacak. Dolayısıyla biz ÖTV’yi kaldırdığımızda yüzde 60, yüzde 18’de KDV’yi kaldırdığında mazot 1 liraya ve 1 liranın altına düşüyor. Biz bunu vereceğiz. Söz bunu vereceğiz. Birileri gibi kafadan bin 500 lira 2 bin lira demiyoruz. ÖTV ve KDV almayacağız. KDV yüzde 18, ÖTV’si de yüzde 55-60 civarında. Bunu almadığınız zaman zaten mazotun fiyatı 1 liraya düşüyor değerli arkadaşlar. Bunu normal seyahat için yapandan alacaksın. Özel tüketenden ÖTV alınır. Çiftçiden alınmaz, üretenden alınmaz, nakliyeciden alınmaz. Ürün pazarları oluşturmamız lazım. Sen buradan kirazı vişneyi 1 liraya veremiyorsun, adam pazarda 5 liraya satıyor. Yani bu üreticiye yazık, tüketiciye de yazık. Yani buradan 2 liraya yemesi lazım. Yok 5 liraysa bunun değeri, bunun da 3 liraya yemesi lazım. Arada simsar yiyor. Dolayısıyla mutlaka biz üreticiyle tüketiciyi buluşturacağız ve üreticilerin hakim olduğu borsalar ve pazarlar ihdas edeceğiz." şeklinde konuştu.

'BU HÜKÜMET DE CIRCIR BÖCEĞİ'

"Her şeyi kendimizin üretmesi lazım" diyen Mustafa Destici, şunları kaydetti: "Maalesef bu hükümet de, bundan önceki hükümetler de günü cırcır böceği gibi boşa geçirdiler. Cırcır böceği. Bu hükümet de cırcır böceği, bundan öncekiler de cırcır böceğiydi. Eğlenceyle, şamatayla... Bakın hiçbir ahlaki hassasiyetleri de, çoğunu kaybettiler. Mubah hale getirdiler. Gününü gün ediyor. Har vurup harman savuruyorlar. Ama bunun bir de kara kışı var değil mi? Hepimizin karınca olması lazım, karınca gibi çalışması lazım." İfadelerine yer verdi.