Düşen helikopteri aramalar sırasında  Kahramanmaraş'tan Kayseri valisine gelen ”˜yaşıyor' bilgisiyle ilgili de konuştu. Soruşturmanın derinleştirilerek dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile jandarma sorumlularının ifadelerinin alınması gerektiğini anlattı.    

”˜Yazıcıoğlu yaşıyor, ayağı ve kaburgası kırık' bilgi notunu Kayseri'ye gönderdiği belirtilen Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen yargılandığı davada dinlenen tanıklar, bilgi notunu doğruladılar. Mustafa Destici, kazayla ilgili ”˜suikast' şüphesini güçlendiren 7 husus bulunduğunu, ”˜kurtuldular' bilgisinin bunlardan biri olduğunu hatırlattı. Bu bilginin Kayseri valisine dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve jandarmadan geldiğini tanıkların aktardığı belirtti. BBP lideri, “5 yıldır bu husus, netleştirilemedi. Bu şüphenin oluşmasına yol açanlar hakkında idari işlem yapılmadı. Vahim bir durum. Emniyet müdürü daha sonra Ankara'ya müdür yapıldı aksine. Valiye o bilgiyi ulaştıran emniyet müdürü ve jandarmanın ifadesini alacak şekilde soruşturma derinleştirilmeli. Dursun Özmen de kaynağını açıklamalı.” ifadelerini kullandı.

Kazayla ilgili davanın sürdüğünü kaydeden Destici,  ”˜takipsizlik kararı' haberlerine de değindi. BBP ve hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin 5 yıllık ısrarlı takibi neticesinde sürecin bugünkü noktaya geldiğini anlattı. BBP lideri, “Mahkeme ve sorgulama sürecini yine takip edeceğiz. Bu şüpheler dağıtılmadan, bu olay aydınlatılmadan bu dosyanın kapatılmasına ve akamete uğratılmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” dedi.