Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı ve Saadet Partisi Ankara Milletvekili Adayı Mustafa Destici, yurt dışında kullanılan oylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir imamın başkasının yerine oy kullanırken yakalandığını hatırlatan Destici, “Ben kesinlikle yurt dışından gelen oyların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Doğru neticeyi vereceğini düşünmüyorum. İptal edilmesini istiyorum. Gerekli altyapı oluşturulamamıştır. Yurt dışı oyların güvenliği sağlanamamıştır. Yurt dışı oylar iptal edilmeli.” dedi.

Ankara Etlik semtindeki Ayvalı Merkez Camii’nde Cuma namazı kılan Mustafa Destici çıkışta vatandaşların sorunlarını dinledi, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Destici, ‘Seçimlere 2 gün kaldı oy pusulalarının çalındığı ile ilgili haberler yapılıyor. Partinizin bu anlamda bir önlemi var mı?’ sorusu üzerine sandık görevlilerini Saadet Partisi çatısı altında görevli olacaklarına işaret ederek, “Burada elimizden geldiği kadar tedbirlerimizi alıyoruz. Öncelikli olan herkesin hakka hukuka saygı göstermesi. Adalet duygusunu muhafaza etmesi ve başkasının oyunu çalmaya aklının ucuna bile getirmemesi lazım. Ha adamın cebindeki parayı çalmışsın, ha oyunu çalmışın. Neticesinde kul hakkıdır. Mutlaka tedbir alınması lazım. Öncelikle her siyasi partinin her görüşün sandıkta bulunan sandık başkanlarının ve sandık görevlilerinin bu oy hırsızlığına asla tevessül etmemesi lazım.” diye uyardı.

Yurt dışı oy kullanımı esnasında oy kullanırken bir imamın başkasının yerine oy kullanırken yakalandığını kaydeden Destici, şöyle devam etti: “Bir tane imamın yaptığını bütün imamlara atfedemeyiz. Bizim çağrımız sandık görevlilerine parti onlara hangi talimatı verirse versin. Oy hırsızlığı yaparlarsa Allah katında onun sorumluluğuna kendileri katlanacaklardır. Yakalanırlarsa hukuk önünde de hesabını kendileri verecekler. Bundan uzak durmaları lazım. Bütün siyasi partilerin bu konuda bir çağrı yapması lazım. Biz çağrı yapıyoruz. Asla bizim sandık görevlilerimiz oy hırsızlığı yapmayacaklar bizim bu konuda kesin talimatımız var. Çünkü bu, ahlaki, İslami değil.”

Oy kullanımı esnasında Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) gerekli bütün tedbirleri alması gerektiğinin altını çizen Destici, “Oy çalınmaması için her türlü imkanı siyasi partilere önlem alması için vermesi lazım. Gerekirse baştan sona bütün sandıklarda oy kullanma işlemler kameraya alınsın. Şu anda bu altyapıyı 2 günde yapamayız ama en azında video kamera konularak oy kullanılan odalara oy sayılırken de bu görüntülensin.” dedi.

Yurt dışı oylarından mutmain olmadığını dile getiren Destici, konuşmasında şunları kaydetti: “Bir ay boyunca oy kullanılacak, sayılmayacak. Bu arada başkasının yerine oy kullananlar çıkacak. Odaları yedek anahtarları bulunacak, bir ay sonra oylar uçakla bir yere getirilecek bir yere konacak ve seçim günü akşamı onlarda Türkiye’de ki oylarla birlikte sayılacak. Ben kesinlikle yurt dışından gelen oyların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Doğru neticeyi vereceğini düşünmüyorum. İptal edilmesini istiyorum. Gerekli altyapı oluşturulamamıştır. Yurt dışı oyların güvenliği sağlanamamıştır. Yurt dışı oylar iptal edilmeli. Bu seçimin sonucuna etki etmemelidir. Çünkü şüphe vardır. Başkasının yerine oy kullanan insanlar yakalanmıştır. Yedek anahtarlar bulunmuştur, çok makyavelist, pragmatist bir iktidarın olduğu dönemde ben yurt dışından gelen oyların güvenmiyorum, ve iptal edilmesini ve bu oyların seçim sonucuna etki etmemesini istiyorum.”

“VATANDAŞLAR; OBJEKTİF OLSUNLAR, DOĞRUDAN YANA OLSUNLAR”

Mustafa Destici, 'sandığa gitmek istemeyen vatandaşlar var, onlara tavsiyeleriniz var mı?’ sorusuna “Oy kullanmak bir vatandaşlık görevimiz. Bütün vatandaşlarımızın mutlaka sandığa gidip oyunu kullanması ve oyuna sahip çıkması gerekir. Hangi parti olursa olsun ama mutlaka vatandaşlarımız hangi partiyi kendi görüşlerine uygun görüyorlarsa oraya oy verecekler. Vatandaşlarımızdan isteğim: objektif olsunlar, doğrudan yana olsunlar, kendi çıkarlarını ülke ve millet çıkaranın önüne koymasınlar.” karşılığını verdi.