Dev Baraj İnşaatını Profesyonel Dağcılar Yapıyor

Türkiye nin en yüksek 1. ve dünyanın da en yüksek 3. barajı olma özelliğine sahip olan Artvin / Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralı inşaatı devam ediyor. Baraj inşaatında işçilere destek için profesyonel dağcılar görev yapıyor.

Daha önce iş makinaların vinçlerle taşındığı ve havada yapılan baraj inşaatı olarak bilinen ve gündeme gelen Artvin – Yusufeli barajında ki çalışmalar devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı; Binali Yıldırım tarafından bizzat kontrol edilen barajda iş makinaların havadan yürütüldüğü ve vinçler yardımı ile iş makinaların çalışması görüntülenmiştir.

Artvin Yusufeli nin yüksek dağları ve eğitimin fazla olmasından dolayı iş makinalarının kayalıklar arasında çalışmasının ve sabit kalmasının olanaksız olmasından dolayı çoğu zaman iş makinaları vinçler yardımı ile belirli yerlere ulaşıyor ve baraj inşaatı devam ettiriyorlar.

Tüm bunlardan sonra baraj inşaatında profesyonel dağcıların da çalıştığı belirtildi. Baraj ve hidroelektrik inşaatında çalışan işçileri güvenliği için görev alan dağcılar, kayalıklar arasından gerilen teller üzerinden halatlar ile geçiş sağlayarak kaya parçasının düşmesini engellemektedirler. Arazi yapısından dolayı profesyonel dağcılar, kayalıklar arasında ilerleyerek düşmesi muhtemele olan kayaları kontrollü şekilde aşağı düşürerek işçilerin güvenliklerini sağlamaktadırlar.