İstanbul’da etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şiddetli lodos nedeniyle Yeşilköy Marina’daki iş yerleri dev dalgalarla doldu taştı. İtfaiyenin tahliye çalışmaları devam ediyor.

Bakırköy'de lodosun etkisi ile oluşan dalgalar, yeşil alanların ve otoparkların sular altında bıraktı. Dalgalar nedeniyle Yeşilköy Marinada’ki iş yerleri sular altında kaldı. Taşan dalgalar sahilde gezmeye gelenleri de etkiledi. Vatandaşlar biriken sular nedeniyle araçlarına binmek için ayaklarının altına kasa almak zorunda kaldı. Bakırköy Belediyesi’ne bağlı ekipler, dalgaların geldiği yöne toprak dökerek barikat kurdu. Otoparklarda biriken sular motorlarla çekildi.

Büyükşehir Belediyes'ini aradıklarını ama kimsenin gelmediğini söyleyen iş yeri sahibi Cengiz Can, “Biz sabaha saat 7 dene beri buradayız. İSKİ’yi aradık. AFAD’ı aradık. İtfaiye’yi aradık. Büyükşehir’i aradık ama kimse gelmedi hala da gelen olmadı. Bakırköy Belediye Başkanı'ndan rica ettik. Onların alanı değildi. Dozer getirdik bu toprakları dışarıdan getirdik. Bütün dükkanlar perişan durumda. Zararlar içerisinde. Evler suyun altında. Yaşlı kadını zor çıkardık yoksa kadın boğulacaktı. Gelip görmeleri lazım bunun yaşanması lazım. Her sene aynı şey. 10 yıl önce esnaf olarak toplandık. Dilekçe gönderdik dilekçemize kimse cevap vermedi kimseyi de göndermediler. Yani durum bu ilgisizlik başka bir şey değil. 2023’e giriyoruz. Evet 2023’e böyle giriyoruz.” diye konuştu.

Aracına güçlükle binan bir vatandaş ise, “Bilmiyoruz ki deniz kabardı diyorlar. Park ederken bir şey yoktu 15 dakika önce park ettik. Buraya kadar geldi.” ifadelerini kullandı.

Yeşilköy Marina'da belediye ekiplerinin su tahliyesi sürüyor.