Elbistan Ovası'nda yetiştirilen, büyüklüğüyle dikkat çeken ve ağırlığı 40 kilograma kadar ulaşan lahanadaki yüksek verim üretinin yüzünü güldürdü.

Geçen yıl kuraklık nedeniyle hasatta sıkıntı yaşan çiftçiler, bu yıl umduğu rekolteye ulaştı.

Karaelbistan Mahallesi'nde 35 yıldır lahana yetiştiriciliği yapan Mehmet Dağlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaşanan kuraklık gibi sorunlardan dolayı hasadın verimsiz geçtiğini belirtti. 

Uzmanların çeşitli hastalıklar için de önerdiği lahananın üretiminin bu yıl iyi olduğunu ifade eden Dağlıoğlu, şunları söyledi:

"Verimli hasadımız başladı. Lahanaların ağırlığı 30 ila 40 kilo arasında arasında değişiyor. Turşu ve sarma yemeği yapmak isteyenler lezzetli olduğu için özel ilgi gösteriyor. Sebze halinde 10 ile 15 lira arasında satılıyor. Kış mevsiminde ise 30 liraya kadar alıcı buluyor. Dev lahananın veriminden ve gelirinden memnunuz."

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut da Türkiye'nin en büyük ve en lezzetli lahanasının Elbistan'da yetiştiğini savundu.

Üreticinin bu yıl yüzünün gülmesinin kendilerini de mutlu ettiğini vurgulayan Bulut, ilçede yetişen lahananın bu kadar büyümesinin ve lezzetli olmasının nedeninin iklim şartlarının yanı sıra, lahana üreten çiftçilerin bilinçli, bilgili ve tecrübeli olmasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.