Osmaniye'de inşa edilen iki büyük LPG tankı, 'kırkayak' diye tabir edilen 72 tekerlekli dorseler ile dün Irak'ın Erbil kentine doğru yola çıktı.

Dev tanklar, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde MİM MAK şirketi tarafından yapıldı. Tanklar, Osmaniye’den Gaziantep’e doğru giderken Nurdağı’nın keskin virajlarında trafiğin kısa süreli aksamasına neden oldu. Taşınma işlemleri sırasında keskin virajlarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Kısa süreliğine karşılıklı araç kuyrukları oluştu.

MİM MAK yetkilileri, Erbil’e götürülen ürünlerin, bugüne kadar Türkiye'de yapılan en büyük LPG tankları olduğunu, 50 metre uzunluğunda ve 4 metre çapında olan tankın yapımında kullanılan sacın kalınlığının 35 milimetre olduğunu bildirdi. Yetkililer, 500 metreküplük LPG tanklarının ağırlığının 172 ton olduğunu ve 280 ton gaz kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. LPG tanklarını taşıyan ekibin başı Mehmet Özdemir, 12 günde Irak sınırına varmayı hedeflediklerini, bir yıl öncesinde de Dubai’den gelen dev petrol kulesini 15 günde Irak’a götürdüklerini ifade etti.