Bakanlar Kurulu kararıyla son olarak 2013 yılında değiştirilen Devlet Cenaze Törenleri Yönetmeliği'ne göre; görevde iken veya görevden ayrıldıktan sonra vefat eden Cumhurbaşkanı için ulusal cenaze töreni düzenleniyor.

Ulusal cenaze töreni programı; Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Garnizon Komutanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından kararlaştırılıyor.

Muhafız alayı tören taburu ve askeri bandonun katıldığı ulusal cenaze töreninde cenaze, araçla çekilen bir top arabası üzerinde taşınıyor.
Ulusal cenaze töreni Ankara'da gerçekleştiriliyor. Cenaze Ankara dışında bir yerde defnedilecek ise burada alınacak düzene ilişkin program, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, o ilin valiliği ve garnizon komutanlığı ile büyükşehir belediye başkanlığı/belediye başkanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet tarafından belirleniyor.

TBMM BAŞKANI VE BAŞBAKANIN VEFATI

Görevde iken veya görevden ayrıldıktan sonra vefat eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan ile vefatları üzerine Bakanlar Kurulu'nca cenaze töreni düzenlenmesi kararlaştırılan kişiler için resmi cenaze töreni düzenleniyor.

Görevde iken vefat eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan için düzenlenen törene bir tabur ve askeri bando katılıyor. Cenaze, araçla çekilen bir top arabası üzerinde taşınıyor. Resmi cenaze töreni Ankara'da gerçekleştiriliyor. Resmi cenaze töreninin programı, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Garnizon Komutanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından kararlaştırılıyor.

Resmi cenaze töreninin Ankara dışında yapılması istendiği durumda tören programı, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, o ilin valiliği ve garnizon komutanlığı ile büyükşehir belediye başkanlığı/belediye başkanlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından belirleniyor.