Fransa’da yaşayan Mehmet Demir adlı vatandaş, Samsun merkeze bağlı Gürgendağı köyündeki 20 dönüm arazisini, sahipsiz denilerek Orman Müdürlüğü tarafından dikilen çam ağaçları yüzünden 18 yıldır kullanamıyor.

Uzun yıllar gurbete yaşayan ve 2012 yılında emekli olduktan sonra köyüne kesin dönüş yapan 69 yaşındaki Mehmet Demir, dertsiz bir emeklilik hayali kurarken arazisinin devlet tarafından işgal edilmesi karşısında şoke oldu. Demir, 3 yıl sürecek bir hukuk mücadelesine girişti. Üzerinde 18 yıl önce tek bir ağaç dahi bulunmayan Demir’in 20 dönümlük yeri, dikilen çam fidanları nedeniyle ormana dönüşmüş.

Fidanların dikildiği günden bugüne kadar Orman Müdürlüğü yetkililerinin ağaçları sökmek için sürekli kendilerini oyaladığını anlatan Demir, "Gürgendağı Mahallesi 1997 yılında 20 dönüm arazime çam ağacı dikmiş devlet. Ben yurt dışında olduğum için haberim olmadı ama aynı köyde oturan abim buna itiraz etmiş. O dönem ‘dikilen fidanları söküp alacağız' demişler ama almamışlar. Ben de 2012 yılında Fransa’dan kesin dönüş yapıp köyüme geldim ve dava açtım. Mahkeme 3 yıl sürdü ve bu davayı ben büyük zahmetler çekerek kazandım. Yerin benim olduğumu kanıtlamam çok zor oldu. Devlet kurumlarından evrak alamadım. Bunun üzerine davayı abimin eşinin sakladığı geçmiş yıllara ait Orman Kadastro Müdürlüğü’ne söz konusu yerlerin benim olduğunu gösteren dilekçeyi bulmam sayesinde kazandım. Şimdi de yaklaşık 20 yıldır ekip biçemediğim için uğradığım zarardan dolayı maddi tazminat davası ve ağaçların tarafıma verilmesi için yeni bir dava açacağım, artık o kaç yıl sürer bilemiyorum. Ama iyi bir emeklilik hayatı geçireceğimi hayal ederken dert, sıkıntı içerisinde mahkeme kapılarında geçen bir emeklilik geçiriyorum." dedi.