İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemerburgaz Ağaçlı Çocuk Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden (KBRM) ayrılan kız çocuklarını fuhşa sürükledikleri belirlenen çeteye operasyon düzenledi. Beş şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda 18 kız çocuğu çetenin elinden kurtarıldı.

Sorumluluk sahasındaki devlet yurtlarıyla ilgili ‘kız çocuklarının fuhşa sürüklendiği’ yönündeki ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimat gereği yurtta barınmakta olan mağdur dört kız çocuğunun psikolog ve avukat huzurunda ayrıntılı ifadeleri ve şikayetlerini aldı. Mağdur çocukların gösterdikleri yerlere operasyon yapan jandarma, 1’i yabancı uyruklu 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Soruşturma süresince yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde örgüt mensubu E.P'nin (24) sosyal paylaşım siteleri vasıtasıyla bağlantı kurduğu çocukları lüks yaşam vaadinde bulunarak arkadaşlık veya evlenme vaadiyle kandırdıktan sonra, fuhşa sürükleyen diğer örgüt mensupları Z.A. (40) ve aynı zamanda E.P'nin (24) ablası olan KADER kod adlı E.P'ye (31) yönlendirdiği tespit edildi..

18 KIZ ÇOCUĞU KURTARILDI

Örgütün bu yöntemlerle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı KBRM’de koruma altında bulunan veya geçmişte bu yurtta kaldığı halde şu anda yurttan kaçmış olan 18 kız çocuğu fuhşa sürüklemek için irtibata geçtiği tespit edildi. Yapılan operasyonla 18 kız çocuğu, çetenin elinden kurtarıldı.

Şüphelilerden KADER Kod adlı E.P. ve kardeşi E.P ile Z.A sorgularının yapılmasını müteakip 05 Şubat günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak KADER Kod adlı E.P. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine, kardeşi E.P ile Z.A ise Metris Kapalı Cezaevine konuldu.