Hesabına fazla yatırılan bakıcı aylığını yanlışlıkla çeken doğuştan yürüme engelli, devletin faiziyle geri istediği 17 bin lira borcunu ödemek için akülü engelli aracını satışa çıkardı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde ikamet eden 54 yaşındaki yürüme engelli Arif Dikmen, 3,5 yıl önce devletin, engelli ve yatağa bağlı hastalara verdiği bakıcı parasının, eşinin üzerine çift maaş yatırılmasının mağduriyetini yaşıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Arif Dikmen'nin eşinin, hesabına yatırdığı fazla bakıcı parasını faiziyle birlikte 17 bin lira olarak geri isteyince engelli adam akülü aracı Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda satışa çıkardığını açıkladı. Geçmiş yıllarda çocukları Isparta'da okuduğu dönemde belirli bir süre ailecek çocuklarıyla birlikte yaşadıklarını belirten Dikmen, o dönemde, eşinin hesabına bakıcı parasının Isparta'dan yatırıldığını, okul bitiminde Manavgat'a döndüklerinde, kuruma 'biz buradan ayrıldık' diye dilekçe verdiklerinin altını çizdi. Kuruma verdikleri dilekçenin, unutulması veya başka bir nedene bağlı işleme konulmaması sebebiyle eşinin hesabına çift bakıcı aylığı yatırıldığının farkına varmadıklarını belirten Dikmen, bakıcı aylıklarının arttığını düşünerek parayı çektiklerini kaydetti. Dikmen, "Kurumun fazla para yatırdığı bilemedik. Şimdi kurum fazla yatırılan bakıcı parasını faiziyle birlikte 17 bin lira oldu diyerek bizden geri istiyor. Kurum o dönem engelli yakınına aylık 550 lira bakıcı parası veriyordu. Hesaba fazla para yatırmada bizim bir suçumuz yok. Ben doğuştan yürüme engelli birisiyim, benim 17 bin lirayı ödemem imkansız. Malülen emekli biriyim, emekli maaşımı da ev kirasına veriyorum." diye konuştu.

Fazla yatırılan paranın geri alınmamasıyla ilgili cumhurbaşkanlığı, başbakanlığa ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yazı yazdığını belirten Dikmen, yazılarına 3,5 yıldır bir cevap alamadığını söyledi. Eşinin kendisine bakmaya bağlı bakıcı parası alamadığını anlatan Dikmen, "Ben bir engelliyim ve geçimimi Manavgat'ta mendil satarak sağlıyorum. Eşimin hesabına fazla yatırılan ve faiziyle 17 bin liraya ulaşan parayı ödemem çok zor. Devlet bu parayı benden istiyor. Bende parayı ödemek için akülü arabamı satışa çıkardım. Borçtan kurtulayım, engelli arabam olmasın ben abalamaya razıyım. Borcumuzun affedilmesini istiyoruz. Bakıcı aylığım 3,5 yıl önce kesildi. Benim bakıcı aylığına ihtiyacım var. Bakıcı aylığının yeniden bağlanmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.