Mardin'in Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, ihtiyacı olan vatandaşlar kendisine ulaşsın diye her gittiği ilçede kaymakamlığın resmi internet sitesine 8 yıldır cep telefonu numarasını yazıyor. Bingöl, bunun gerekçesini ise "Erzurum Hınıs'ta 5 inekle 5 çocuğunu okutan annenin oğlu olarak, devlete ulaşamamanın ne anlama geldiğini iyi bilirim." sözleriyle açıkladı.

Mardin'in Midyat ilçesinde 3 yıldır görev yapan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, insanlara hizmet etmekten şeref duyduğunu belirtti. Midyat Kaymakamı Öğuzhan Bingöl, 8 yıldır her gittiği ve görev yaptığı ilçede kaymakamlığa ait internet sitelerinde vatandaşlar rahat ulaşmaları için cep telefon numarasını yazdığını söyledi. Bingöl, Erzurum Hınıs'ta 5 inekle 5 çocuğunu okutan annenin oğlu olarak, devlete ulaşamamanın ne anlama geldiğini iyi bilen biri olduğunu belirtti. Bingöl, "Bir çocuğun ağlamasına nasıl uyanıp dertleniyorsam, vatandaşların da ağlamasına dertlenip onların hizmetine koşmam gerektiğini çok iyi bilirim. Bölgede 8 yıldır Midyat ilçesinde 3 yıldır görev yapıyorum. Bizim asli görevlerimiz vatandaşa hizmet olduğunu çok iyi biliyoruz. Ben hiçbir zaman bölgedeki göreve şark ya da zorunlu hizmet gözüyle bakmıyorum. Zor durumlarda devlete ulaşamamanın ne olduğunu iyi bilirim. İhtiyacı olan vatandaş bana istediği zaman ulaşsın diye 8 yıldır her gittiğim ilçede kaymakamlığa ait internet sitelerinde kendi cep telefonumu yazıyorum. Bunu da normal bir uygulama olarak görüyorum." dedi.

'İNSANLARA HİZMET ETMEKTEN ŞEREF DUYUYORUM'

İnsanlığa hizmet etmekten her zaman şeref duyduğunu ifade eden kaymakam Bingöl, "Telefon numaramı, asıl olan, bir garibanın bilmesi ve başı sıkıştığında beni aramasıdır. Benim amacım, o gariban vatandaş arasın diye oraya yazdım. İnsanlara hizmet etmek bizim görevimizdir. Bu terbiye ile yetiştik. Bazen arayanlar kaymakam olduğuma inanmıyorlar ya da sohbet ettikten sonra teşekkür edip kapatıyorlar." şeklinde konuştu