Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Türkiye’nin en büyük adliyesinde meydana gelen bu olayın bir kez daha güvenlik zafiyetinin ortaya çıkardığını söyledi. Çıtırık, "Devletin cumhuriyet savcısını koruyamaması büyük bir zafiyettir. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri sağ olarak yakalama ihtimali varken, eğer ölümle bu eylem sonuçlandırılmışsa; sağ olarak yakalama ihtimali varken icranın kendisini yargı erki yerine koyarak, o kişilerin canlarını almasını da doğru bulmamaktayız." dedi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik menfur terör saldırısı, Adana’daki yargı camiası tarafından protesto edildi. Adana Adliye Sarayı önünde düzenlenen anma törenine cübbeleriyle katılan hakim, savcı, avukat ve adliye personeli, özgeçmişi okunan şehit Mehmet Selim Kiraz için saygı duruşunda bulundu. Emniyet ve jandarma ekiplerinin de destek verdiği programda “Adaleti ve insanlığı katlettiniz, alçak terör saldırısını lanetliyoruz, şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” pankartı açıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit düştüğü haberinin yüreklerine kor gibi düştüğünü söyledi. Adalet camiasının her mensubunun her mensubunun bu büyük acıyı yürekten hissedip, şehit Kiraz’a ağladığını vurgulayan Yeldan, “Menfur saldırı şehit savcımızın şahsında Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı, felsefesi olmaz. Terör düşüncenin özsuyunu emer, kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet emellerin asla ulaşamayacak; milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır.” diye konuştu.

"SORUMLUĞU ORTADAN KALDIRMAK İÇİN BİR ALGI OPERASYONU YAPMAK İSTEYENLERİ DE KINIYORUM"

Adana Barosu üyesi avukatlar ise eski Adliye Binası önünde gerçekleştirdikleri eylemde cumhuriyet savcısına dönük terör saldırısını şiddetle telin etti.Terörün her türlüsüne karşı olduklarını hatırlatan Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Türkiye’nin en büyük adliyesinde meydana gelen bu olayın bir kez daha güvenlik zafiyetinin ortaya çıkardığını savundu. Bu eylemde doğan güvenlik zafiyetinden sorumlu olanların avukatları itham etmelerini asla kabul edemeyecekleri bir durum olduğunun altını çizen Çıtırık, "Avukat cübbesiyle ve sahte avukat kimliğiyle bu eylem gerçekleştirilmiştir.” iddialarına “Biz avukatlara yönelmiş olan bu kara propagandayı sorumluğu ortadan kaldırmak için bir algı operasyonu yapmak isteyenleri de kınıyorum.” sözleriyle tepki gösterdi. Çok sayıda avukatın katıldığı organizasyonda Çıtırık, şöyle devam etti: "Devletin cumhuriyet savcısını koruyamaması büyük bir zafiyettir. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri sağ olarak yakalama ihtimali varken, eğer ölümle bu eylem sonuçlandırılmışsa; sağ olarak yakalama ihtimali varken icranın kendisini yargı erki yerine koyarak, o kişilerin canlarını almasını da doğru bulmamaktayız. Ülkemizin her zamankinden daha fazla iç barışa ihtiyacı bulunmaktadır. Kan ve gözyaşından ve terör eylemlerinden kimseye bir fayda gelmemiştir.”