Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bugün devredilmesi beklenen Marmaris Yat Limanı'nın, yıl sonuna kadar Marmaris Belediyesi tarafından işletileceği bildirildi. Yıllık yaklaşık 4 milyon lira gelir getiren marina, 200-250 yat kapasitesine sahip. Limanın yarısından fazlası Mavi Yolculuk için ayrılırken diğer bölümleri günübirlik esnaf teknelerine tahsisli.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, tek tek gelirlerinin ellerinden gittiğini söyleyerek tepki gösterdi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü’nün 7 Temmuz 2015'te gönderdiği faksla konuyu öğrendiklerini belirten Başkan Acar, "Bize gönderilen bir faksla dört gün içerisinde devrin yapılması istendi. Devir konusunun bir zaman ve süreci olması gerekirdi. Yasa, 'Siz uygulamaya geçtikten şu kadar süre içinde liman işletmelerini kendi bünyenize alın.' demiyor ki. Büyükşehir, burayı 10 Temmuz'da aldığında nasıl bir geçiş sağlayacak? Personel, araç gereç bizim. Burada hizmeti veren, oturmuş bir sistemimiz var. Hangi kadrosuyla bu sezonun ortasında, sirkülasyonun bu kadar yoğun olduğu bir ortamda Muğla Büyükşehir Belediyesi aksama olmadan hizmet vermeye devam edebilecek? Bunlar belki çok basit konular ama gözden neden kaçıyor? Bunu neden uzlaşı içerisinde oturup konuşarak, sezon sonunda bir yapılanma içerisinde çözmüyoruz? Bu süreç içinde gelecek personeli de eğitiriz, gerekli bilgi vererek onları hazır hale getirebiliriz. Yöneticiler arasındaki anlaşmazlığı bölgeler çekiyor." dedi.

Acar, Marmaris Yat Limanı'nın 100 bin lira harcanarak son şekline getirildiğini kaydederek, "Prestij açısından belediye için çok önemli. Ciddi yatırımlar yaptık, atık sistemi koyduk. Yat limanımız Türkiye'nin değil, Akdeniz'in övgüyle bahsedebileceğimiz örnek limanlarından birisi. Marmaris Belediyesi'nin buradan yılda 3-4 milyon liralık bir geliri var. Şimdi bu, yasa gereği elimizden gitti. Zaten bütçeden gelen paranın yüzde 40'ını da Büyükşehir alıyor. Terminali elimizden aldılar, su gelirimizi aldılar. Büyükşehir’e bağlanan yollar üzerindeki ilan ve reklam gelirlerini de aldılar. Otopark işletmeleri gelirleri de gitti. Biz nasıl ve neyle hizmet vereceğiz?" diye tepki gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Marmaris Yat Limanı'nın devrinin yıl sonunda yapılacağını bildirdi.