Kadıköy’de bir binanın otoparkına devrilen asırlık çam ağacı çevreye zarar verdi. Olay sırasında bir otomobil devrilen ağacın altında kaldı. Hasar gören otomobili kurtarmaya çalışan itfaiye ekipleri de küçük bir kaza atlattı. Ekipler, yıkılan duvara destek vererek önlem almaya çalışırken altında kalmaktan son anda kurtuldu. Suadiye’de de bir kaç saat önce yağış ve rüzgara dayanamayan bir çam ağacı betonları sökerek yola devrilmişti.

Olay saat 14.00 sıralarında Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi, 241 numaradaki binanın arkasında meydana geldi. Rüzgar ve yağış nedeniyle daha fazla dayanamayan çam ağacı otoparka devrildi. Bu sırada park halinde olan bir otomobil yıkılan duvarın ve ağacın altında kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri devrilen ağacın dallarını keserek önlem aldı. Ağaç nedeniyle hasar gören otomobili kurtarmak için büyük çaba gösteren itfaiye görevlileri ile bina sakinleri zor anlar yaşadı. Yıkılan duvara destek vererek önlem almaya çalışan görevliler altında kalmaktan son anda kurtuldu. Gürültü üzerine dışarıya çıkan bina sakinleri ise şaşkın gözlerle çevreye baktı. Bir bina sakini, “Büyük bir gürültü geldi. Dışarı çıktığımda ağacın devrildiğini gördüm. Biraz maddi hasar var.” dedi. Otomobili zarar gören inşaat işçisi de, “Bir saat önce buraya park etmiştim. İçinde değildim. Geldiğimde ağaç üzerine düşmüş. Arabamın ön kısmı hasar görmüş.” diye konuştu. Devrilen ağacın belediye ekipleri tarafından kaldırılacağı belirtildi.

Suadiye’de de bir kaç saat önce yağış ve rüzgara dayanamayan bir çam ağacı, çevresindeki betonları da sökerek yola devrilmiş, olayda can ya da mal kaybı yaşanmamıştı.