Demokratik Gelişim Partisi(DGP) Bursa il ve ilçe yönetimleri toplu olarak Bank Asya’ya hesap açtırdı. Bank Asya Bursa Fomara şubesine giden Bursa İl Başkanı Ruhullah Meriç başkanlığında ki DGP il ve ilçe yönetimi hesap açtırdı.

Bank Asya’ya yapılan hukuksuz uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirten DGP Bursa il başkanlığı Ruhullah Meriç, “Biz Demokratik Gelişim Partisi olarak bu ülke de zor şartlar altında gazetecilik yapan, bankacılık yapan, sanayicilik yapan, bu memlekete katma değer üreten her türlü kurum ve kuruluşun yanındayız. Bugün de Bank Asya'ya yapılmaya çalışılan haksız ve mesnetsiz girişimin karşısında olduğumuz için burada bulunmaktayız.” dedi.

Bankaların ekonominin zinciri ve halkası olduğunu belirten Meriç, şunları söyledi: “Banka batırmak en başta ekonomiye darbedir. Tamamı yerli ve milli sermayeden oluşan bir banka bir ülke için onurdur, gururdur, şereftir, namustur. Dışarıdan yabancı sermaye bekleyen bir ülke olduğumuz gerçeği varken, kendi yerli ve milli sermayemizi yok etmeye çalışıyor olmamız akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Konu Türkiye Cumhuriyetinin yerli ve milli sermayesiyse biz her türlü haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin karşısında oluruz ve bu milletin malını, mülkünü, alın terini kimseye gasp ettirmeyiz.”

Demokratik Gelişim Partisi'nin Bursa il ve ilçe yönetimlerinin toplu olarak yerli ve milli sermayeye uzanan ellere ‘Dur’ demek için geldiklerini belirten DGP il başkanlığı Ruhullah Meriç, “Bütün yönetimimizle Bank Asya'nın yanında olduğumuzu göstermeye geldik. Parti olarak toplu bir şekilde Bank Asya'da hesap açarak milli sermayemize sahip çıktığımızı göstermeye geldik.” şeklinde konuştu.