Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan Y.G, M.K, M.A.U, M.S.M, E.K, İ.H, G.G, N.İ, H.D, İ.G, M.D, G.B. ve Ö.A. emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra ''Terör örgütü DHKP-C'ye üye olmak'', ''Terör örgütüne para kazandırmak amacıyla etkinlik düzenlemek'', ''Terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne üye kazandırmak'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
     Örgüt üyelerinin poliste susma hakkını kullandıkları, grubun lideri olduğu öne sürülen Y.G. isimli kadının örgütün silahlı kanadıyla temas halinde olduğu iddia edildi.
     Antalya polisinin yaklaşık 8 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Malatya, Aydın, İzmir ve Kocaeli'ndeki 16 adrese eş zamanlı yaptığı baskınlarda 13 kişi gözaltına alınmıştı. Polis, operasyon kapsamında Antalya Özgürlükler Derneği'nde de arama yapmıştı.
     Gözaltına alınanlar arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde görevli doktor M.S.M'nin de yer aldığı bildirilmişti. Malatya'da gözaltına alınan M.A.U'nun eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yapılan suikast girişiminde yer aldığı, zanlıların emekli Yarbay Korkut Eken'e yönelik suikast hazırlığında bulunduğu ileri sürülmüştü. Örgüt üyelerinin ev ve iş yerleri ile üye oldukları derneklerde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda dokümana el konulmuştu.