Atina'daki hücre evinde ele geçirilen silah ve patlayıcı maddelerle ilgili bir süre önce tutuklanan Hüseyin Fevzi Tekin, 2011'de Selanik'te Triandria Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili yargılandığı Yunan mahkemesi tarafından silah ve patlayıcı madde bulundurma suçundan 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Alınan bilgiye göre, Selanik Temyiz Mahkemesi, bir kişinin hayatını kaybettiği patlamanın meydana geldiği dairede ele geçirilen silahların üzerinde parmak izleri bulunan ve mahkemede şahitlik yapan tanıkların, patlamanın meydana geldiği daireye girip çıktığını belirttiği Tekin'i 7 yıl ağır hapis cezasına mahkum ederken, terör örgütüne üye olma suçundan ise beraatına karar verdi.

DHKPC'nin kilit isimlerinden Tekin, şubatta Atina'da mühimmat ele geçirilen bir hücre evinde, Özdemir Sabancı suikasti sanıklarından olduğu iddia edilen İsmail Akkol, Murat Korkut ve Bilgehan Karpat ile birlikte yakalanmıştı. Bulgar Petrov Petar adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan Tekin ve diğer üç kişi mahkeme kararıyla tutuklanmıştı.

Tekin'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin talep ise kısa bir süre önce Yunan mahkemesince reddedilmişti. Selanik İstinaf Mahkemesi Hakimler Konseyi, Fevzi Tekin'in Yunanistan'dan talep ettiği siyasi iltica başvurusuna cevap verilinceye kadar Türkiye'ye iade edilmemesini kararlaştırmıştı.