Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, bakanlık kararnamesi ile görevden alındı. Resmi Gazetede de yayınlanan kararnameye göreve Birdal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı müsteşarlığı görevine atandı.

Başbakan Yardımcılığı ve 14 bakanlığa ait atama kararları, gece yarısı Resmi Gazete ile duyuruldu. Atama kararıyla birlikte Orhan Birdal'ın da DHMİ Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliği görevine atandı.

İstanbul'da son 4 gündür yoğun kar yağışına bağlı olarak hayatın durma noktasına geldiği Atatürk Havalimanı'yla ilgili polemiklerde Orhan Birdal'ın adı öne çıkmıştı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile THY Basın Müşaviri Ali Genç'in Atatürk Havalimanı'nda uçuşların durduğunu açıklarken Birdal, attığı mesajlar ve yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmişti. Birdal, havalimanında uçuşların durmadığını ancak yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak yapılabildiğini belirtmişti.

Bakanlık tarafından yapılan atama kararnamesinde Orhan Birdal, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliği görevine atandı.

DHMİ bünyesinde Atatürk Havalimanı'nda hava trafik kontrolörü olarak havacılık sektöründe görev alan Orhan Birdal, daha sonra Erzincan’da Hava Trafik Kontrolörü ve Havaalanı Müdürlüğü, Nevşehir Kapadokya, Trabzon ile İzmir Adnan Menderes Havalimanları Başmüdürlüğü görevlerinde bulundu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İşletme Daire Başkanlığı görevinin ardından 2003 yılında DHMİ Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Birdal, 2007 yılından bu yana DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.