Ulusal Kanal çalışanları, televizyonu platforma almayan Digitürk’ün önünde eylem yaptı. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş, “Yıllık 600 bin dolar vermek için Digitürk’ün peşinden koşuyoruz. Bizi platforma almayarak devleti zarara uğratıyorlar.” dedi.

TMSF tarafından 2013’te el konulan Digitürk, Ulusal Kanalı dijital platforma almadığı belirtildi. Kalan çalışanları ve destekçileri, Beşiktaş’ta bulunan Digitürk binası önünde eylem yaptı. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş, “Israrlı girişimlerimize rağmen Ulusal Kanal’ı, platformuna dahil etmemektedir. Platformuna davet etmeyerek en başta kendi abonelerini cezalandırmaktadır. 3 milyon aboneyle yaklaşık 10 milyonu aşkın yurttaşımız Ulusal Kanal’ı izlemekten mahrum bırakılmaktadır. Digitürk yönetimi, halkın haber alma hakkına el koymaktadır. Gasp etmektedir, bu bir suçtur. Digitürk ve TMSF’nin Ulusal Kanal’ın haklarını gasp etmesi suçtur ve hukuksuzdur. Biz bu suçun peşini bırakmayacağız ve hesabını soracağız. Bunun için burada toplandık.” diye konuştu.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Güneş, şöyle devam etti: “Şu an da Digitürk’te yerli ve yabancı toplam 711 TV var. Digitürk’ün gönderdiği yazıda yerimiz yok, teknik kapasitemiz yetersiz demişlerdi. 711 kanala yer var Ulusal kanala nasıl oluyor da yer bulamıyorlar? Bize yerimiz yok dediği zaman 2 televizyon kanalını platformuna dahil etti. Bu bilgileri Digitürk’ün internet sitesinden aldık. Anadolu Ajansı’na bu açıklamayı yapmışlar ve bu bilgileri bir de utanmadan internet sitelerine kaydetmişler.”

Digitürk’e devletin parasını koruyacağız diye el koyulduğunu söyleyen Güneş, “Ancak açıkça devlet zarara uğratılmaktadır. Bilindiği gibi dünyanın her yerinde şirketler müşterilerinin peşinde koşar. Ama bu kural Digitürk’te tersine dönmüştür. Biz platformuna dahil etsin diye yıllardır kapısında dolanıyoruz. Peşinde koşturuyoruz. Ulusal Kanal, 600 bin doları alsın diye Digitürk’ün peşindeyiz ama onlar buna sırtını dönmektedir.” dedi.

‘BU KARARLARIN ARKASINDA AKP İKTİDARININ OLDUĞU AÇIKTIR’

Bu kararların arkasında AK Parti’nin olduğunu söyleyen Güneş, “Çünkü Türkiye’de devletin çivisi çıkmıştır. Türkiye’nin bir avuçluk menfaat şebekesinin cenneti haline getirilmesine izin vermeyeceğiz, durduracağız bunu.” ifadelerini kullandı.

Yazar Mustafa Mutlu da eyleme geldi. Digitürk yöneticilerine seslenen Mutlu, “Bizim muhatabımızın siz olmadığını çok iyi biliyoruz. Sizin arkanızda kimler olduğunu, size o talimatları kimlerin verdiğini çok iyi biliyoruz. Esas onlar dinlesin bizi. Onların iktidarının yıkılmasına çok az kaldı. Bu yasakların bitmesine çok az kaldı. Bugün engelledikleri basın özgürlüğüne en çok onların ihtiyacı olacak. Bundan hiç kuşkuları olmasın. Ben bütün meslektaşlarımı, basın özgürlüğüne yönelik her türlü müdahaleye karşı dik durmaya davet ediyorum. Çünkü bugün o gündür.” diye konuştu.

Eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri de hazır bulundu. Gösteri olaysız sona erdi.