İzmir'in Dikili Belediyesi Başkanı Mustafa Tosun, Halkın Ekmek Fabrikası'nı yeniliyor. Belediye kuruluşu Jeotermal A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren fabrikada yapılan yenileme ve kapasite arttırma işlemi son aşamaya geldi. Yıllardır görmezden gelinen, periyodik bakımları aksatılan ve neredeyse hurda haline gelen makineler yenilenerek, ekmek fabrikası yıllar sonra daha fazla hijyene, kaliteye ve üretimde azami talepleri karşılayabilecek son teknolojili sisteme kavuştu.

Deneme üretimi süresinin de tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde modern haliyle seri üretime geçecek olan fabrika, sahip olduğu teknolojik ve fonksiyonel üstünlükleriyle hem daha kısa zamanda hem de daha az masrafla kaliteli ekmek üretecek. Tam otomatik, taş tabanlı ve 10 göze sahip olan fırınlar, haznesine tek seferde 400 adet ekmek hamuru alıp 20 dakika içerisinde üst kalitede ekmeğin hazır hale gelmesine imkan sağlayacak. Saatte ortalama bin 200, günde ise talebe göre ortalama 12 bin ile 15 bin adet arası kaliteli ve hijyenik taş fırın ekmeği pişirebilecek yeni tesis, aynı zamanda bölgenin ürün ve hizmet kalitesiyle fark edilen işletmesi olmayı hedefliyor.

Tesislerde yapılan revizyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tosun, ekmek fabrikasının modernizasyonu çalışmalarında sona gelindiğini ve üretimin başlamasıyla birlikte Dikilili hemşehrileriyle civar bölgelerde yaşayan vatandaşların hijyenik şartlarda üretimi yapılan, daha ucuz, daha kaliteli ekmekleri kolayca sofralarına götürebileceğini ifade etti. Amaçlarının Dikilililere her konuda en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmak olduğunu kaydeden Tosun, tesislerdeki makinelerin ömrünü tamamladığını, bu sebeple hepsinin son teknoloji kullanılarak yenilendiğini ve tesisin şubat ayında tam kapasiteyle hizmete girerek, bütün bölgenin ekmek ihtiyacını karşılayacağını belirtti.