Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesi Halk Eğitim Müdürlüğü’nde kurs gören 14 ev hanımı, diktikleri Türk bayraklarını polise ve Mehmetçik'e gönderiyor.

Ev hanımları 3 günde tamamladıkları havlu Türk bayraklarını Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığı, Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü, Muş İl Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü, Cizre İl Emniyet Müdürlüğü, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı, Yalınca Jandarma Komutanlığı ve Hakkari Dağlıca Komutanlığı’na göndermeye başladı. Türk bayraklarını dikmeye devam eden anneler, yaptıkları diğer bayrakları da Kırıkkale’de şehit ailelerine verecek.

Karakeçili hanımlarının yaptığı değerli çalışmanın örnek olduğunu ifade eden Kaymakam Murat Irgatoğlu, “Ülkemizin, bayrağımızın ve milletimizin bayrağını Doğu ve Güneydoğu'da teröre karşı mücadelede asker ile polisimize moral olsun diye çalışma yürütüldü. Elleriyle işledikleri Türk bayrağını da hem Karakeçili ismini ve gideceği yeri yazarak bir moral olsun istediler. Bu bayrakların ulaştığı yerlerde asker ve polisimiz, onlarla beraber olduğumuzu görsünler. Her ne kadar kendileri orada olmasalar da yüreklerinin ve dualarının onlarla birlikte olduğunu görsünler.” dedi.

Kendisinin de bu olaydan çok duygulandığını belirten Kaymakam Irgatoğlu, “Bu ifade edilmez bir anlam taşıyor. Bunun daha büyük örneklerini Türkiye’nin diğer il ve ilçelerinden de bekliyoruz. Değişik çalışmalarla askerimize ve polisimize desteğimizi sürdüreceğiz. Çünkü bu bizim boynumuzun borcudur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Son zamanlarda artan terör olaylarından dolayı annelerin, ablaların ve çalışanlarının ortak düşüncesi olduğunu ifade eden İlçe Halk Eğitim Müdürü Haydar Duruakan da “Doğu ile Güneydoğu'da görev yapan ailelerimize, polislerimize ve askerlerimize moral ile motivasyon olması için bu çalışma başlatıldı. Bunu yapan ev hanımları, el emeği ve göz nurunu işlemeleri aksettirdiler." şeklinde konuştu.

Bu çalışmayı, şehit anneleri ve ailelerinin biraz da olsa göz yaşlarını dindirmek amacıyla yaptıklarını ifade eden polis eşi ve annesi kursiyer Yadigar Yılmaz ise “Karakeçililer olarak bizler şehit ailesinin yanındayız. Geçmişte bir Haymana, bir Kara Fatma ve bir Elif vardı. Şimdi ve gelecekte de biz varız. Biz bunları yaparken, gö zyaşları değil ilmek ilmek yüreğimizdeki kanları damlattık. Biz asker ve polisimizin yanındayız. Bizim kalbimiz Türkiye Cumhuriyeti için atıyor.” dedi.