Küçük Armutlu’da düzenlenen terör operasyonu sırasında 24 yaşındaki Dilek Doğan evinde polis kurşunuyla ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Bir süredir Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi süren Kahramanmaraşlı Dilek Doğan, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Günler süren bekleyiş acı haberle noktalandı. Dilek Doğan’ın ailesi ve yakınları acı haberi gözyaşlarıyla öğrendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da hastaneye gelerek aileye başsağlığı diledi.

Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önelim aldı.

Dilek Doğan’ın cenazesi daha sonra hastaneden alınarak Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cenaze aracına çevik kuvvet ekipleri de eşlik etti.

Doğan ailesi ve yakınlarının aralarında bulunduğu bir grup, Adli Tıp önünde toplandı.

Dilek Doğan’ın cenazesi

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kurum önünde iki TOMA da hazır bekletildi.

Adli Tıp önünde oturarak protesto eylemi yapan grup, zaman zaman slogan attı.

Otopsi işlemleri gerekçesiyle Dilek Doğan’ın naaşı saat 00.00 sıralarında ailesine verildi. Dilek Doğan’ın cenazesi Boğaziçi Cemevi’ne götürüldü.

Doğan için cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Törende Doğan ailesi taziyeleri kabul etti.

Dilek Doğan’ın cenazesi

Cemevi önünde toplanan bir grup, "Dilek Doğan ölümsüzdür" yazılı pankart açtı, kortej halinde yürüyerek çeşitli sloganlar attı.

Törene Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, annesi Aysel Doğan, ağabeyi Emrah Doğan'ın da bulunduğu aile fertleri, yakınları ile sevenleri katıldı.

Cenaze törenine katılanlar, cemevi bahçesine çıkartılan Dilek Doğan'ın naaşı başında gözyaşı döktü.

Tören sırasında tabutun yanında aynı tip kıyafet giymiş kadınların nöbet tuttuğu görüldü.

Dilek Doğan'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

Bu arada, polis ekiplerinin yürüyüş sırasında yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili soruşturması sürüyor. Doğan'ın ailesi, galoş giymelerini istedikleri polisin hedef gözeterek ateş ettiğini belirtiyor.

Dilek Doğan kimdir

DAVUTOĞLU: YANLIŞ VARSA GEREĞİ YAPILIR


Bu arada, Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yanlış varsa gereğinin yapılacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Bu genç kızımızla ilgili gerekli diğer bütün olaylar gibi araştırmalar yapılıyor. Çok özen gösterilerek bazı emniyet tedbirleri alınıyor ama ola ki herhangi bir yanlış uygulama varsa bunun da peşi hiçbir zaman bırakılmaz, gereği yapılır" diye konuştu.

Polis ise Dilek Doğan'ın ağabeyinin polisin silahını almaya çalıştığı sırada sırada tabancanın ateş aldığını savunuyor.