Sarıyer’de polis kurşunuyla vurulan Dilek Doğan’ın cenazesi Boğaziçi Cemevi’ne getirildi. Ayakta durmakta zorlanan anne Aysel Doğan, “İçeri atlamasıyla silahın patlaması bir oldu. Havaya ateş etti sandım. Çocuğuma gitmiş. Bir de baktım ayağımın önüne düştü yavrum. Aramaya başlayacaklardı. Kadın polis bekliyorlardı. O anda hızla geldi girdi içeriye vurdu çocuğumu. Ben onun yüzünü tanıyorum. Getirsinler. Getirmezler, o cesaret onlarda yok. Korktular panikledi kaçtılar. Bizim silahımız yoktu, olsa onu vururduk.” dedi.

Geçen hafta polis operasyonunda vurulan Dilek Doğan’ın cenazesi Sarıyer Boğaziçi Cemevi’ne getirildi. Tabuttaki cenaze yüzü açık şekilde bir süre cemevi bahçesinde bekletildi. Doğan’ı görmek isteyen yakınları sırayla tabutun başına gitti. Cenaze daha sonra cemevine alındı.

Gazetecilere açıklama yapan Avukat Oya Aslan, “Dilek’in katili var ve saklanıyor. Çatışma çıktı yalanlarına, canlı bomba süsüyle katletmelere karşı bunun hesabı sorulacak. Katil er ya da geç yargılanacak ve cezalandırılacaktır. Kimse yapmazsa, yargı yapmazsa halk bunun hesabını soracak. Sözüm ona bir arama kararıyla gelmişlerdi bu mahalleye. Birini aradıklarını söylediklerinde 19 adrese baskın yaptılar. Ne olduğu belirsiz bir arama kararıyla onlarca evi bastılar. Dilek’i katlettikten sonra da yalan haber taşıdılar. Bazı gazete manşetleri bunu besledi. Vurulduğu anda vuranın polis olduğu açık belliydi. Tutuklanması gerekiyordu. İki ayrı soruşturma açtılar. Bir tanesi Dilek Doğan ve ailesi hakkında. Hastanedeydi ve ablukaya almak gerekiyordu. Ailesinden kaçırmak, delilleri gizlemek gerekiyordu. Dosyaya ulaşmamızı engellemek için soruşturmayı gizlediler. Sonra polis hakkında bir soruşturma açıldı. Bu da gizlendi.” dedi.

ANNE AYSEL DOĞAN: POLİS KORKAKTI, PANİKLEYİP KAÇTILAR

Kızının Cuma günü öldüğünü söyleyen anne Aysel Doğan, konuşmakta zorlandı. Gazetecilere olay anını anlatan Doğan, “Cuma günü kızımı makineden çıkarmışlar. Kızım ölmüş herhalde dedim, doktor başını salladı. Sonra dışarı çıktık, bir şey olmadı dediler. Bütün gün bizi beklettiler. Oyaladılar, bizimle oynadılar. Yavruma ne süsü vermek istiyorlar bilmiyorum. O AKP polisi her şeyi yapar. Sen öldür gel be karartırım diyor o adam. Ben onun kirli parasıyla büyütmedim çocuğumu. Kuru ekmekle büyüttüm. Benim çocuğumu evime gelip de vuracak bir hakkı kimse vermez ona. Onu yapamazdı ben bilemedim. Beni vururdu onu vuramazdı bilemedim. Yavrum önüne duramadım senin. Öpmeye kıyamazdım ben onu. O çıksın karşıma niye yapmış söylesin. İçeri atlamasıyla silahın patlaması bir oldu. Havaya ateş etti sandım. Çocuğuma gitmiş. Bir de baktım ayağımın önüne düştü yavrum. Aramaya başlayacaklardı. Kadın polis bekliyorlardı. O anda hızla geldi girdi içeriye vurdu çocuğumu. Ben onun yüzünü tanıyorum. Getirsinler. Getirmezler, o cesaret onlarda yok. Korktular panikledi kaçtılar. Bizim silahımız yoktu, olsa onu vururduk. Beni öldüreceğini bilsem vururdum. Polis ama çok korkak. Cesaretli insan onu yapmaz. Bu yavruya kıymaz. Yatağından kalkan ceylana kıymaz kimse." diye konuştu.

AĞABEYİ EMRAH DOĞAN: CENAZEYİ GAZİ’YE GÖTÜRMEYİN DEDİLER, DEVLET ÖLÜLERDEN BİLE KORKUYOR

Dilek'in ağabeyi Emrah Doğan ise şunları dile getirdi: "Bunlar alçak ve namussuz. Kendi iktidarını korumaya çalışıyor. Yönetemem krizleri var. Bu krizi halkı katlederek atlatmaya çalışıyorlar. Birer birer de düşsek toprağa biz kazanacağız. Dünkü bizi bekletmeleri doktorların suç işlemesidir. Demek ki bu devlet hekimlere de el atmış. Günlerce aileyi beklettiler. Biz ölü de olsa sağ da olsa durumunun nasıl gittiğini asla öğrenemedik. 7 gün boyunca bize hep yalan söylediler. Dün de bize söylediklerinde saatler önce ölmüştü. Hastanız burada yok, öldü morga gönderdik dediler. Adli Tıp önüne gittik, savcıyı bekliyoruz dediler, saatlerce savcı bekledik. Savcı gelmiş otopsi yapılmış bize orda, nereye gömeceksiniz diyorlar. Bizim cenazemize bile saygıları yok. Biz onlara mı soracağız nereye gömeceğimizi? Bizi öldüren o, gelin şurayı göstereyim, uçakla göndereyim, Gazi’ye götürmeyin diyorlar. Devlet ölülerden bile korkuyor. Çünkü kendisi katlediyor bunları."

Dilek Doğan'ın cenazesinin bulunduğu cemevi üzerinde polis helikopterinin dolaştığı görüldü. Doğan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere bugün Kahramanmaraş'a götürülecek.