İstiklal Caddesi’nde hasta simitçi rolüne bürünerek vatandaşlardan para toplamaya çalışan dilencinin bayılma numarası kameraya yansıdı. Yanından geçen bir doktorun müdahale etme ve hastaneye götürme talebini reddeden dilenci, geçtiğimiz yıl da aynı yöntemi uygularken polise yakalanmıştı.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi dilencilerin mekanı haline geldi. Vatandaşların dikkatini çekmek ve daha çok para almak için farklı yöntemler deneniyor. Hasta simitçi rolü yapan genç de onlardan biri. Geçtiğimiz yıl, tepsiye koyduğu birkaç simitle yürürken aniden bayılma numarası yapan ve kendisine yardım eden vatandaşlardan para isteyen dilenci, polise yakalanmasına rağmen aynı yöntemi bu yıl da uyguladı. Yaşananlar ise Cihan Haber Ajansı (Cihan) kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Dilenci, elindeki küçük bir tepsi ve içindeki birkaç simit ile İstiklal Caddesi’nde ilerliyor. Uygun ortamı bulan dilenci aniden yere düşüyor. Vatandaşlar da yardım etmek için dilencinin çevresini sarıyor. Bir süre bekleyip gözlerini açan dilenci, hasta olduğunu, çalışmak zorunda kaldığını söylüyor. Ambulans çağırma teklifini ise geri çeviriyor. Yoldan geçen bir doktorun müdahalesini, hastaneye götürme talebini de reddediyor.

Aynı kişi geçtiğimiz yıl da İstiklal Caddesi’nde aynı yöntemle dilenirken polise yakalanmıştı. Polisin hastaneye götürme talebini de reddetmişti.