Özdemir, Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Menderes Ateş ile sendikanın Kahramanmaraş şubesini ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Yusuf Özdemir, burada yaptığı açıklamada, son zamanlarda gelişen olayların, gerek sivil toplum kuruluşları gerekse Diyanet camiasının büyük görevler üstlenmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Mabetler ve dini anlayışlara saldırıları şiddetle kınadıklarını vurgulayan Özdemir, "Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yakılan mabedimiz, gönüllerimizi yakmıştır, incitmiştir" ifadesini kullandı.

ODTÜ yerleşkesindeki gerginliğe değinen Özdemir, ODTÜ'de rektörün kısa zamanda görevden alınmasını istediklerini belirtti. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde sabah namazında gençlerle buluşması programına ODTÜ'den öğrencilerin gönderilmemesini "kirli bir düşünce" olarak değerlendirdiklerini dile getiren Özdemir, Görmez'in "İslam'ın bütünleştirici, evrensel olduğu" yönündeki açıklamasını da desteklediklerini bildirdi.

Toplumun geneline hitap etmek açısından sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Bugün Sur ilçesinde cami yakan da Allah'ın yarattığı bir insan. ODTÜ'de namaz kılan, ibadet eden bir genci darp eden de Allah'ın yarattığı bir insandı. Bu insanlar ihmal edilmiştir. Bunların sorumluları da bizleriz aslında. Ne yapmalıyız ki gönül dünyamızda, hep beraber yaşadığımız dünyada, birliktelik içinde, ideolojilere, fikirlere saldırmadan, evrensel bakışla yaşamalıyız? Bunu yapabilmek için Diyanet İşleri Başkanlığının Gençlik Buluşması ve camilerin müştemilatında gençlik merkezi oluşturulması projesini destekliyoruz."

Özdemir ve beraberindekiler, daha sonra, Vali Mustafa Hakan Güvençer ve İl Müftüsü Muhammet Gevher'i ziyaret etti.