Dini konularda karar veren, görüş bildiren ve soruları cevaplandıran Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu'nda, 25 Mayıs'ta yapılacak seçimle, üyeler yenilenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 24 Nisan 2008'de belirlenen Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri 7 yıllık görev sürelerini tamamladı. Bu nedenle, 25 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da, 24 üye adayı seçilecek.

15 MAYIS’A KADAR BAŞVURU ALINACAK

Adaylar, en az lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmüş veya dini ilimlerde temayüz etmiş kişiler arasından belirlenecek. Aday olmak isteyenlerin 'www.diyanet.gov.tr' adresinden temin edecekleri biyografik bilgi formunu dilekçeleriyle birlikte en geç 15 Mayıs Cuma günü saat 18.00'a kadar Diyanet İşleri Başkanlığı'na ulaştırmaları gerekiyor.

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU ÜYELERİ NASIL BELİRLENİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini konularda en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu, 16 üyeden oluşuyor. Aday Tespit Kurulu, 24 üye adayı belirliyor. Diyanet İşleri Başkanı, Aday Tespit Kurulu'nca en az lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmüş veya dini ilimlerde temayüz etmiş 24 üye aday arasından 12 kişiyi, ayrıca ilahiyat fakültesi öğretim üyelerinden ise 4 kişiyi Kurul üyeliğine atanmak üzere tespit ediyor. Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerinin hizmet süreleri, çıkartılan yasayla 5 yıla indirildi ve bir kişi en fazla iki kez Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi olarak atanabiliyor. Üyeliklerde herhangi bir sebeple boşalma olması halinde, Aday Tespit Kurulu'nca seçilmiş olan adaylar veya ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri arasından bulunduğu kontenjana göre, 30 gün içinde yeni üye atanıyor. Atanan üye, yerine atandığı üyenin görev süresini tamamlıyor. Din İşleri Yüksek Kurulu, kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla bir başkan ve bir başkan vekili seçiyor. Kurul, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanıyor ve salt çoğunluğu ile kararlar alıyor.