Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz yıl görevden alınan fakat mahkeme kararıyla yeniden görevlerine dönmelerinin yolu açılan okul müdürleri Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün puanlama engeline takıldı. Türk Eğitim-Sen Fethiye Temsilciliği, müdürlerin mahkeme kararına rağmen görevlerine dönmediğini açıklarken, hukukun hiçe sayıldığını kaydetti.

Türk Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Bünyamin Avcı, geçen yıl Dershane Yasa Tasarısı ile görevden alınan Üzümlü İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Sezai Çavdar, Gülşen Gökçe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Muhsin Tuncer ve Fethiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Yakar’ın görevlerine iadesi için açtıkları davaları kazandıklarını söyledi. Kazanılmış davalara rağmen Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu 3 eğitimcinin eski görevlerine dönmelerine engel olduğunu anlatan Avcı, haksız ve hukuksuz uygulamalardan vazgeçmesini istedi.

'EĞİTİMCİLER KIYIMA UĞRADI'

Dershane Yasa Tasarısı'yla eğitimcilerin adeta kıyıma uğradığını kaydeden Avcı şöyle devam etti: "Davalarını kazanan 3 okul müdürü yeniden puanlama sistemine tabi tutularak büyük haksızlık yapıldı. Uygulamaya isyan ediyoruz. Bu kul hakkıdır. ‘Karşıma kul hakkıyla gelmeyin’ diye ayeti kerime var. Dindar olduğunu söyleyen bir yönetimin koymuş olduğu bürokratlar kıyım yapıyor. Bu torpilli idareciler sonucu artık okullarda sendikal eylemler yapılamıyor. Okul müdürleri öğretmenlere baskı yapıyor. Bu kimsenin yetkisi değil."