Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşünün 8.yılı nedeniyle anma mesajı yayımladı.
Aradan 8 yıl geçmesine rağmen adalet arayışının hala devam ettiğini vurgulayan Atila Sertel, “Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen henüz sorumluları belirlemek için açılan davada toplumu tatmin edecek bir sonuca ulaşılamadı. Bir el ısrarla asıl sorumlular ‘yargılanmasın’ diyor. Beklentimiz; bu davada insanların yüreğindeki acıyı dindirecek adil bir sonuca biran önce varılmasıdır.” dedi.

“BU AYIP TEMİZLENMELİ”

Olayın tüm yönleriyle aydınlatılıp, katillerin ve planlayıcıların gerekli cezayı almasını beklediklerini vurgulayan Sertel, açıklamasında şunları söyledi:
“Hrant Dink’in sokak ortasında katledilmesinin üzerinden 8 yıl geçti ancak adalet yerini bulmadı. Yakın tarihe kara bir leke olarak not düşen bu olayın ardındaki gerçek kişiler adalet önüne çıkarılamadı. Dink Davası, Türkiye’nin hem kendi halkına hem de uluslararası adalet adına; ülkenin ayıplarından biridir. Bu ayıp temizlenmeli, toplum vicdanı rahatlatılmalıdır. Dini inancı, etnik kimliği, düşüncesi ve yazdıkları nedeniyle 8 yıl önce Hrant Dink hedef gösterildi ve sokak ortasında katledildi. Bugün geldiğimiz noktada da benzer gerekçelerle bazı gazete ve gazetecilerin yine hedef gösterildiğine tanık oluyoruz. Bu tehlikeli gidişe bir an önce dur denilmelidir.
Nefret Suçları ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü olarak ilan edilen bugünde başta hükümet edenler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini, ayrımcılığa, ayrıştırmaya, ötekileştirmeye karşı durmaya, birlik beraberliğe katkı koymaya ve sağduyuya davet ediyoruz. Meslektaşımız Hrant Dink’i saygı ve özlem anıyoruz.”