Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi davasında avukatların, kamu görevlileri hakkındaki soruşturmanın sonuçlandıktan sonra mahkemenin hükmünü açıklaması talebi reddedildi.

Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya hiçbir sanık katılmadı. Mahkeme, cinayet günü bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde fail Ogün Samast’ı takip ettiği belirtilen kişinin tutuksuz sanık Osman Hayal olup olmadığının tespiti için TÜBİTAK’tan istenen raporun gelmediğini kaydetti.

Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz’ün yargılandığı dava ile ana davanın birleştirilmesini istedi. Cinayetle ilgili kamu görevlilerinin ifadelerinde öncesinden haberlerinin olduğunun anlaşıldığını kaydeden Bakırcıoğlu, bu nedenle kamu görevlilerinin ihmalinin bulunduğunu söyledi. Terör savcılığının kamu görevlileriyle ilgili soruşturma yürüttüğünü ve tutuklanan polislerin bulunduğunu hatırlatan Bakırcıoğlu, bu soruşturmanın beklenmesini talep etti. Bakırcıoğlu, “Kamu görevlileriyle ilgili soruşturma dosya numarası her ne kadar 2014 yılı olarak başlamakta ise de aslında bu soruşturma dosyası 2007 yılında başlatılan bir soruşturmanın devamıdır. Örgütün ve kamu görevlilerinin sorumluluğunun belirlenmesi için soruşturma dosyasının sonuçlanması mutlaka beklenmelidir.” dedi.

Mahkeme, söz konusu taleplerin daha önce de yapıldığını ve reddedildiğini belirterek bu konularda karar verilmesine yer olmadığına karar verdi. Duruşma 3 Eylül’e ertelendi.