CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak ifade verdi. Bekaroğlu, kendisini dinlediği iddia eden kişiler ve dönemin hükümetinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Bekaroğlu, bugün usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’na müşteki sıfatı ile ifade veren Bekaroğlu Ankara Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2009’de başka isimle izin alınarak dinlendiğini ifade eden Bekaroğlu, "Terör örgütü çerçevesinde suçlama yapmışlar ve dinlemişler. Şikayetçiyiz. Türkiye’de yıllardan beri insanların özel hayatlarına giriyor. Özellikle Ergenekon ve Balyoz süreci ile başlayan dönemde çok sayıda hak ve özel hayat ihlalleri oldu." dedi.

"ŞİMDİ BUNLAR ‘PARALEL’ DİYE BİR YAPIYA YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Bekaroğlu açıklamasını şöyle tamamladı: "Şimdi bunlar ‘paralel’ diye bir yapıya yıkılmaya çalışılıyor. İfademde dinleyenler kimse onlardan şikayetçi oldum. Aynı zamanda dönemin hükümetinden, İçişleri Bakanı’ndan ve Başbakan’dan şikayetçi oldum. Çünkü siyasal sorumluluğu olan bir hükümet ‘ben bilmiyordum, bana kumpas kurdular. İyi sanıyordum onları’ deme hakkı yoktur. Şuanda bu hükümete başka birilerinin kumpas kurmadığı, başka birileri bizim aleyhimize çalışmadığına dair bir bilgimiz yok. Dolayısıyla bu hükümette bu dinlemelerden sorumludur. Ben hem kim yaptıysa şikayetçi olduğumu söyledim. Hem de hükümetten özellikle Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’ndan şikayetçi oldum."