Samsun’un Çarşamba ilçesinde Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından "Çanakkale Şehitleri ve Muhsin Yazıcıoğlu Sergisi" açıldı.

Çarşamba ilçesi Emirgan Parkı’nda gerçekleştirilen Çanakkale Şehitleri ve Muhsin Yazıcıoğlu Sergisi basın açıklaması ve kurdele kesimiyle birlikte açıldı. Açılış öncesi yapılan basın açıklamasında, "Omuz omuza savaşıp, koyun koyuna şehit düşen kahraman ecdadımızın yedi cihana ’Çanakkale Geçilmez’ dedirttiği Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılını idrak etmekteyiz. Birlik ve beraberliğimiz en açık delillerinden biri olan Çanakkale’de Türkmen’i, Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i, Arnavut’u, Arap’ı, Boşnak’ı, Gürcü’sü bayrağımızı düşürmemek, vatan toprağını haçlı zihniyetine teslim etmemek adına bir olmuş, şehit olmuş ve bizlere bıraktıkları bu topraklan kendi mübarek kanlarıyla yoğurmuştur. Bütün bunlara rağmen bugün bu coğrafyada cephede kazandığımız savaş tüm gücüyle devam etmektedir. Gençliğimizin üzerinde ahlaki oyunlarla, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı artırmak suretiyle emperyalist zihniyet savaş meydanında yıkamadığı milletimizi farklı yollarla mağlup etme peşindedir. Bu oyunun diğer ayağı da tek vatan, tek millet, tek devlet anlayışını parçalayarak Kürt, Laz, Çerkez gibi etnik unsurların üzerinden bin yıllık kardeşliğimizi bozma çabasıdır. Biz biriz, beraberiz, etle tırnak gibiyiz. O nedenle hangi destekle yaparlarsa yapsınlar, hangi devlet arkalarında olursa olsun milletimizin tek vatan, tek devlet ve tek millet çatısı altında bölünmez bütünlüğünü bozamayacaklardır. Bugün aynı zamanda Türk siyasetinin mümtaz şahsiyetlerinden, büyük dava adamı, Nizam-Alem ülkücülerinin ve Alperenlerin başbuğu şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetlerin 7. yıl dönümü. Alperenler olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha kararlılıkla ifade ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasının ardından kurdele kesimiyle birlikte merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarından oluşan resim sergisi ziyaretçiler tarafından gezildi.