Ankara'da biraraya gelen emekli Dışişleri mensupları ve şehit aileleri, Ermeni terör örgütlerince şehit edilen diplomatları andı. Anma sırasında bazı şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Ulus'taki Atatürk anıtı önünde toplanan grup adına konuşan emekli Büyükelçi Tugay Uluçelik, Ermeni terör örgütleri tarafından görevi başında birçok Dışişleri mensubunun şehit edildiğini hatırlattı. Uluçelik, “1973 ile 1994 yılları arasında yurtdışında görevli diplomatlarımızı, devlet görevlilerimizi ve onların bir kısmının eş ve çocuklarını katletmişlerdi. Bu şekilde verdiğimiz şehit sayısı 36’dır. Üç resmi görevlimiz, Asala'nın Ankara Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı terör eylemi sırasında şehadet mertebesine ulaşmışlardır. Aynı dönemde dokuz diplomatımız ve görevlimiz de Ermeni teröristlerin saldırısından hafif veya ağır yaralarla da olsa hamdolsun kurtulabilmişlerdir.” dedi. Türk milletinin, çeşitli ülkelerden zulümden kaçan milyonlarca insana kapılarını açtığını belirten Uluçelik, kendisine soykırım zulmü yakıştırılabilecek bir millet olmadığını vurguladı. Soykırım iddialarını destekleyen ülkelerin arasında Afrikalıları, Kızılderilileri ve Aborjinleri yok etmiş, on binlerce Tatarı sürgünlerde öldürmüş ülkelerin bulunmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Bu sırada gruptan, "Kahrolsun Amerika, kahrolsun Rusya" sesleri yükselmesi üzerine Uluçelik, "Kimse kahrolmasın." karşılığını verdi.

Konuşmanın ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İsimlerinin okunduğu tören sırasında bazı şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. "Tüm hayatlar değerlidir, Türklerinki de" dövizi açan grup üyeleri, ellerinde şehit diplomat çalışanlarının fotoğraflarıyla saygı yürüyüşü düzenledi. Ulus’tan başlayan yürüyüş, Atatürk Bulvarı'ndaki Zafer Anıtı’nda son buldu.