Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, yaşanan son olaylardan sonra Türkiye’de adı belli olmayan bir sıkı yönetim ilan edildiğini söyledi.

Kani Beko, DİSK'in kurucusu Kemal Türkler'in eşi Sabahat Türkler için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Burada konuşan Beko, “Bu topraklar artık kana doydu, şimdi barış zaman. Daha önce 'İç Güvenli Yasası Meclis'ten geçerse önümüzdeki günlerde Türkiye’de adı belli olmayan bir sıkı yönetim ilan edilecek, savcıların talimatı olmadan, hakimlerin kararı olmadan, polisler, siyasi liderlerim talimatları tarafından bir çok arkadaşımız göz altına alınacak ve Türkiye bir polis devleti olacak’ demiştik. Türkiye’de oraya doğru bir gidiş var.” ifadelerini kullandı.

DİSK olarak barıştan ve kardeşlikten yana olduklarını belirten Beko, "Biz bu ülkede barıştan kardeşlikten, demokrasiden insan haklarından, sendikal hak ve özgürlüklerden yana olan bir konfederasyon olarak ne askerlerimizin ne polisin ve ne de Suruç’ta katledilen gençlerimizin ölmesinden yanayız.” dedi