DİSK Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın, AK Parti hükümetinin bir kez daha emek sömürüsüne karşı sermayeden yana tavrını açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun, işçilerin grev hakkının ortadan kaldırılması kararının hukuki ve vicdani olmadığını ifade ederek, “Hükümet, bu kararıyla emek sömürüsünden yana olduğunu göstermiştir. Hükümetin dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Açıklamasında, yapılan haksızlığın kabul edilemez olduğunu belirten Akın, şunları söyledi: "Bakanlar Kurulu, bu kararı ile milli güvenliğin, sermayenin güvenliği ve çıkarından ibaret olduğunu ve Bakanlar Kurulu'nun gerçekte sermayenin çıkarlarına hizmet ettiğini açıkça kanıtlamıştır. Kendilerine dayatılan ücret zamlarını ve çalışma koşullarını kabul etmeyen 15 bin metal işçisinin, grev yolu ile hak arayışı ertelenmemiş, işçi iradesine darbe yapılmıştır. Alınan bu karar, erteleme değil hak gasbıdır, hukuka aykırıdır. İşçilerin, emekçilerin 'hakkımızı istiyoruz' diyerek oyladığı ve ortak aldıkları grevin 'milli güvenliği bozucu nitelikte' gösterilerek 60 gün ertelenmesi kararı, akla ve mantığa sığmamaktadır. Hükümetin yapmak istediği grev kararını darbe girişimi olarak gösterip meşruiyetini tartıştırmaktır. 12 Eylül faşist darbesinin yasakları ile AKP hükümetinin yaptıkları arasında hiçbir fark yoktur. İşçi sınıfının üretimden gelen hakkı olan grev kararı en meşru ve anayasal bir haktır. Anti demokratik bir şekilde alınan grevin durdurulması kararı ile işçilerin mücadelesini engelleyerek sermayedarlara hizmet edenler yanılıyorlar. İşçiler, emekçiler bu oyunu el birliği ile bozacaktır. İktidar-Sermaye cephesine karşı işçi-emekçi cephesi gerekli demokratik cevabı verecektir. Bizler de DİSK Genel İş Sendikası Batman Şubesi olarak metal işçilerinin mücadelesi ile beraber dayanışma içerisinde olacağız. İş yerlerinde sokaklarda, alanlarda iktidarın, sermayenin saldırılarına karşı mücadele bayrağını hep birlikte taşıyacağız. Metal işçilerinin mücadelesi tüm işçi sınıfının emek sömürüsüne, kölelik sistemine karşı ortak mücadelesidir. Bu bakımdan metal işçilerinin onurlu direnişi ve mücadelesini selamlıyoruz.”